ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργικό ενέκρινε τα κριτήρια για την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων

Το Υπουργικό ενέκρινε τα κριτήρια για την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα κριτήρια που θα διέπουν την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής είπε ότι «σήμερα, σύμφωνα με τη νέα πολιτική που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με σχετική νομοθεσία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα κριτήρια που θα διέπουν  την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων”.
“Με τη νέα αυτή νομοθεσία ουσιαστικά εξορθολογίζεται το όλο πλαίσιο που διέπει τη φοιτητική μέριμνα. Ολα τα φοιτητικά επιδόματα και η φοιτητική χορηγία θα διαχειρίζονται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των φοιτητών και των οικογενειών τους, ενώ τα κονδύλια που θα διατίθενται προς τους φοιτητές παραμένουν αμείωτα και για το 2016”, πρόσθεσε.
Επίσης, συνέχισε, “με απόφαση που λήφθηκε από την ίδια τη Βουλή, με τη συναίνεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οποιεσδήποτε εξοικονομήσεις προκύψουν από τον εξορθολογισμό στη διαχείριση της φοιτητικής χορηγίας θα διατεθούν και πάλι προς όφελος των φοιτητών είτε με χορηγίες προς άπορους φοιτητές είτε με προγράμματα ή υποτροφίες ή αναπτυξιακά έργα που θα λειτουργήσουν πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας”.
“Ετσι ουσιαστικά εξορθολογίζουμε το πλαίσιο και χρησιμοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», κατέληξε ο Υπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top