ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Βουλή να έχει λόγο στα θέματα ασφαλιστικών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Βουλή να έχει λόγο στα θέματα ασφαλιστικών

Συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, με τους οποίους συζήτησε προβλήματα που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία που θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του ΑΚΕΛ για το ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή εδώ και μερικά χρόνια έχουν σταματήσει οι εποπτικοί έλεγχοι από τον Εφορο.

Απαίτησή μας, είπε, είναι να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι επικαιροποιημένα, ώστε να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση σε κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Ο κ. Κυπριανού το χαρακτήρισε σημαντικό αυτό το ζήτημα, λέγοντας ότι θα επηρεάσει την αγορά και έχει σημασία όπως ο Εφορος λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Το ΑΚΕΛ, είπε, θα μελετήσει με προσοχή το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη μια πρόνοια στο νομοσχέδιο για την οποία το ΑΚΕΛ έχει έντονη άποψη.

“Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε εξουσίες και αρμοδιότητες που έχει σήμερα η Βουλή να τις μεταφέρουμε αύριο είτε στην Εφορο των Ασφαλιστικών Εταιρειών είτε στο Υπουργικό Συμβούλιο”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι η Βουλή πρέπει να έχει λόγο στα σχετικά ζητήματα.

Συνέχισε λέγοντας ότι “είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί με τη μορφή των διαταγμάτων να αποφασίζει για διάφορα ζητήματα. Με διατάγματα αποφασίζουν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Εκεί και όπου λειτουργεί η δημοκρατία η Βουλή διαδραματίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο και εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο”.

Εκ μέρους του Συνδέσμου, το μέλος του ΔΣ Ανδρέας Παπαδόπουλος είπε ότι η νομοθεσία εμπεριέχει στοιχεία που δεν είναι προς το συμφέρον της αγοράς και πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα.

Παρόμοια κατάσταση, είπε, σημειώθηκε και στην Ελλάδα "όπου δημιουργήθηκαν 20% ανασφάλιστα οχήματα και τεράστια κοινωνικά προβλήματα".

Σημειώνοντας ότι οι απόψεις τους δεν λήφθηκαν υπόψη όσον έπρεπε κατά τη δημιουργία του νομοσχεδίου, είπε ότι υπάρχουν ορισμένες πρόνοιες που χρήζουν αλλαγής και εξέφρασε την ελπίδα όπως το ΑΚΕΛ συμβάλει ώστε να υπάρξουν αλλαγές προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε τη διαφωνία του με πρόνοια του νομοσχεδίου που δίδει το δικαίωμα στον εκάστοτε Εφορο ή στον Υπουργό να εκδίδει κανονισμούς και διατάγματα χωρίς αυτά να περνούν από τη Βουλή. “Αυτό είναι αντιδημοκρατικό”, είπε και διερωτήθηκε “τί γίνεται εάν αύριο είτε λόγω αδυναμίας κρίσης ή λόγω συμφερόντων πχ εφαρμόσει κάποια διατάγματα που θα προκαλέσουν προβλήματα στην αγορά;”.

Το ορθότερο, πρόσθεσε, θα είναι αφού προταθούν οι κανονισμοί ή οι αλλαγές, αυτές να περνούν από τη Βουλή.

Ενα άλλο πρόβλημα, είπε, σχετίζεται με θέματα που αφορούν τους διαμεσολαβητές και τους καταναλωτές στη συνέχεια.

“Υπάρχει εξυπηρέτηση των καταναλωτών που περνά από εμάς για να φθάνει στην ασφαλιστική εταιρεία. Εάν μας αφαιρέσουν το δικαίωμα αυτό τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα με τους καταναλωτές” ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε “θέλουμε η Βουλή να έχει την ευχέρεια να ακούσει τις απόψεις μας και αναλόγως να κρίνει”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top