ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Η ΕΦ έχει υποχρέωση να επαυξήσει το ρόλο της ως η κύρια δύναμη αποτροπής έναντι οιασδήποτε απειλής

ΥΠΑΜ: Η ΕΦ έχει υποχρέωση να επαυξήσει το ρόλο της ως η κύρια δύναμη αποτροπής έναντι οιασδήποτε απειλής

Τα επιτεύγματα του 2015 σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά σκιαγραφεί σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, υποδεικνύοντας ότι η Εθνική Φρουρά, έχει υποχρέωση να συνεχίσει και να επαυξήσει το ρόλο της ως η κύρια δύναμη αποτροπής έναντι οιασδήποτε απειλής έναντι της πατρίδας.

«Εργαζόμενοι σκληρά, συστηματικά και αθόρυβα, έτσι όπως οφείλει να λειτουργεί ένα τόσο ευαίσθητο πολιτικά Υπουργείο, πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών και να βάλουμε τα θεμέλια μια νέας πορείας αναδιοργάνωσης και μεταρρύθμισης σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει στο μήνυμα του ο Υπουργός Άμυνας.

Αναφέρεται στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν κατά το 2015 στις τάξεις της ΕΦ, μεταξύ άλλων, τους Κανονισμούς που αφορούν στις προαγωγές, αφυπηρετήσεις και ιεραρχία των Αξιωματικών, άλλα σημαντικά νομοθετήματα όπως είναι ο Νόμος περί Στρατού, η ρύθμιση πάγιων αιτημάτων του προσωπικού, το θέμα της μονιμοποίησης της τελευταίας σειράς Εθελοντριών, τα προγράμματα για τους Εθνοφρουρούς, τα σημαντικά, όπως τα χαρακτηρίζει, βήματα που έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα, προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας, και κυρίως στο Σχέδιο για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, τονίζοντας ότι στις αρχές του νέου χρόνου το όλο σχέδιο θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Το Σχέδιο αυτό θα καταστήσει εφικτή και τη σταδιακή μείωση της θητείας εντός των χρονικών πλαισίων της παρούσας διακυβέρνησης. Και αυτό χωρίς ποσώς να μειώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς» σημειώνει ο Χριστόφορος Φωκαΐδης ενώ υπενθυμίζει ότι η χρονιά που πέρασε ήταν και χρονιά στην οποία έχουν τεθεί οι βάσεις και για μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει, όπως αναφέρει, άρδην τη λειτουργία του Υπουργείου.

«Η συστέγαση, εντός του νέου χρόνου, με το ΓΕΕΦ, αποτελεί αντανάκλαση του εύρους των διοικητικών αλλαγών που έχουν τροχοδρομηθεί σε ότι αφορά τη συγχώνευση υπηρεσιών, τμημάτων αλλά και τις συνεπακόλουθες θετικές επιπτώσεις σε ότι αφορά, όχι μόνο τις οικονομίες κλίμακος και την εξοικονόμηση προσωπικού αλλά και τη βελτίωση στην αποδοτικότητα, στη λειτουργικότητα και στη χρηστή διοίκηση» τονίζει.

Σημειώνει επίσης ότι μια σειρά από επιμέρους μεταρρυθμίσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και θα τεθούν σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες του 2016, όπως είναι η λειτουργία της Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων, όπως είναι αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας της Ε.Φ., η μεταφορά αρμοδιοτήτων των στρατολογικών γραφείων στα αντίστοιχα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) των επαρχιών αλλά και σημαντικές αλλαγές σ’ ότι αφορά το θεσμό της εφεδρείας.

«Η υλοποίηση όλων αυτών των ριζικών μεταρρυθμίσεων προϋποθέτουν τη δική σας ενεργητική συμβολή, από τη θέση που υπηρετεί η καθεμιά και ο καθένας. Με πνεύμα συναδελφοσύνης και ομοψυχίας, καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της νέας εποχής για αλλαγή και εκσυγχρονισμό, αξιοποιώντας πλήρως τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές δομές ασφάλειας και άμυνας.» προσθέτει ο ΥΠΑΜ.

Αναφέρει επίσης ότι αυτές τις μέρες ειδικά η σκέψη μας στρέφεται στα σκλαβωμένα σήμερα εδάφη μας που παραμένουν τη λύτρωση, σημειώνοντας ότι «η δέσμευση και η πίστη μας στον αγώνα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη».

Εύχεται τέλος σε όλους στην ΕΦ υγεία, κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία «και το 2016 να είναι χρόνος ελευθερίας για την Κύπρο και δικαίωσης των αγώνων του κυπριακού Ελληνισμού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top