ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οχι είπε η Τρόικα στο σχέδιο για την ΑΗΚ

Οχι είπε η Τρόικα στο σχέδιο για την ΑΗΚ

Αρνητικά αντικρίζει η Τρόικα την πρόταση για το μέλλον της ΑΗΚ, όπως αυτή προέκυψε από την συμφωνία του Υπουργού Ενέργειας με τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές δεν αποδέχονται την πρόταση η οποία περιλαμβάνει, απόσυρση του διατάγματος για αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, και παράταση των χρονοδιαγραμμάτων για υλοποίηση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΗΚ.

Τεχνοκράτες του Υπουργείου Ενέργειας μελέτησαν χθες την απάντηση των δανειστών, ενώ ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη.

O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου, μιλώντας στο Τρίτο είπε ότι η απάντηση της Τρόικα δεν είναι θετική στο σχέδιο - απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το μέλλον της Αρχής Ηλεκτρισμού, υποδεικνύοντας ότι οι δανειστές ξεκαθάρισαν με απόλυτο τρόπο ότι θα πρέπει να προχωρήσει ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός Οργανισμού.

Ο κύριος Θεοδούλου, σημείωσε ότι η απόφαση που είχε ληφθεί προνοούσε ότι το μέλλον της ΑΗΚ θα επανεξεταζόταν σε ένα χρόνο, ωστόσο πρόσθεσε, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να λάβει απόφαση για τον καθορισμό αποδοτικού και αποτελεσματικού διαχωρισμού της ΑΗΚ.

Ο κύριος Θεοδούλου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην ΑΗΚ για να εφαρμόσει το λογιστικό και το λειτουργικό διαχωρισμό του Οργανισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν προκύψει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι οι δανειστές θα λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο. Σημείωσε ότι η Τρόικα έχει νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη, ούτε ενδιαφέρεται εάν θα αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κύριος Πανόρκος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Υπουργείου Ενέργειας υποδεικνύοντας ότι έχει τεράστιες ευθύνες για τις σημερινές εξελίξεις.

Έπρεπε είπε, το Υπουργείο να ήταν προετοιμασμένο και να έκανε σωστές διαβουλεύσεις με την Τρόικα.

Ο κύριος Πανόρκος τόνισε ότι η ΑΗΚ μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι ο ενδεχόμενος ιδιοκτησιακός διαχωρισμός θα αποβεί καταστροφικός για τη Αρχή Ηλεκτρισμού.

Πηγή — riknews

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top