ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση ΔΣ ΧΥΤΑ με Γεν. Ελεγκτή την ερχόμενη εβδομάδα για τη σύμβαση διαχείρισης

Συνάντηση ΔΣ ΧΥΤΑ με Γεν. Ελεγκτή την ερχόμενη εβδομάδα για τη σύμβαση διαχείρισης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνάντηση του ΔΣ του ΧΥΤΑ με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών Ευστράτιο Ματθαίου προκειμένου να παρατεθεί η πρόταση για ενδεχόμενη ανανέωση της σύμβασης, η οποία λήγει στις 14 Ιανουαρίου του 2016 με την εταιρεία Ηλέκτωρ που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΧΥΤΑ Ανδρέα Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως η πρόταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) είναι κατά 95% έτοιμη, προσθέτοντας ότι μετά από διεξοδική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων αλλά και μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και τον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών έχει διαμορφωθεί η πρόταση που αναμένεται να δώσει μια οριστική λύση στο ζήτημα που απασχολεί το ΧΥΤΑ από τον περασμένο Αύγουστο.

Εάν η πρότασή μας, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χρυσάνθου, δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου που περιλαμβάνει τη δημιουργία μεταβατικού συμβολαίου και την προκήρυξη νέων προσφορών.

Ο κ. Χρυσάνθου, κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, δήλωσε ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ο φόρτος εργασίας που επωμίζονται ορισμένα μέλη καθώς κάποιοι – όπως είπε - επιλέγουν να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις και να μην επωμίζονται ευθύνες.

Ας μην ξεχνούμε, κατέληξε, πως ο νέος χρόνος είναι η χρονιά που η Πάφος θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει μια σειρά έργων που απαιτούνται για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top