Προς κινητοποίηση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Δεν καρποφόρησαν οι επαφές με ΥΠΑΝ

Προς κινητοποίηση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Δεν καρποφόρησαν οι επαφές με ΥΠΑΝ

Στη διοργάνωση κινητοποίησης οδεύουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, διαμαρτυρόμενες για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το Σύστημα Διορισμών στην εκπαίδευση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φαίνεται πως οι επαφές που είχαν με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, τις προηγούμενες μέρες, δεν κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα, καθότι φαίνεται- σύμφωνα με τις οργανώσεις- μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών "να αδικείται" είτε ανήκει στον κατάλογο διοριστέων είτε ανήκει στον κατάλογο διορισίμων.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν το πρωί της Πέμπτης συνάντηση, όπως αναφέρουν πηγές του ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, το ΥΠΑΝ δεν έχει μέχρι στιγμής αποστείλει επικαιροποιημένη πρόταση, ενώ φαίνεται ότι διατηρεί τη θέση του για κατάργηση του καταλόγου διοριστέων "χωρίς να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών", κάτι που βρίσκει αντίθετες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, όπως αναφέρουν πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τροποποίηση σχετικής Νομοθεσίας ώστε να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου από το ενδεχόμενο απόλυσης για σκοπούς πλεονασμού, δεν έγινε αποδεκτό, κάτι που επίσης έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 9ης Νοεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE