ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 120 στελέχη της Ε.Φ. στα αεροδρόμια «παραβιάζουν» ευρωπαϊκούς κανονισμούς

Τα 120 στελέχη της Ε.Φ. στα αεροδρόμια «παραβιάζουν» ευρωπαϊκούς κανονισμούς

Παραβιάζονται ευρωπαϊκοί κανονισμοί με την απόφαση της πολιτείας για απόσπαση 117 υπαξιωματικών και 3 αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στην Αστυνομία, στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών μέτρων που λήφθηκαν αυτή την περίοδο.

Του Φάνη Μακρίδη

Βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών που διέπουν την ασφάλεια στους αερολιμένες, ξεκαθαρίζεται ρητά ότι οποιοσδήποτε εργάζεται σε συνεχή βάση στα αεροδρόμια, πρέπει να τύχει ειδικής εκπαίδευσης που αφορά την ασφάλεια στους συγκεκριμένους χώρους.

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, κανένα από τα 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς δεν έτυχε της απαιτούμενης εκπαίδευσης.

Βάσει των όσων ισχύουν, η μοναδική αρμόδια Αρχή που μπορεί να εκπαιδεύσει κάποιον σε θέματα ασφάλειας είναι η Αερολιμενική Υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα (στην προκειμένη περίπτωση) το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Τέτοια εκπαίδευση, για την ώρα, δεν έχει γίνει από το συγκεκριμένο τμήμα.

«Δυστυχώς ούτε τα χρώματα των πάσων που κατέχουν όσοι δικαιούνται να κυκλοφορούν στους χώρους του αεροδρομίου δεν είναι σε θέση να ξεχωρίζουν» ανέφερε αρμόδια πηγή στο ThemaOnline.

Άλλωστε, ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού στην πρόσφατη επιστολή του προς στον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη (Πέμπτη 07/01), έθεσε θέμα ελλιπούς εκπαίδευσης των μελών του σε σχέση με τα νέα καθήκοντά τους (οι 117 είναι υπαξιωματικοί και οι υπόλοιποι 3 αξιωματικοί). 

Οι υπαξιωματικοί που αποσπάστηκαν στην Αστυνομία εκπαιδεύτηκαν μόνο για ένα τριήμερο κατά το οποίο έκαναν μία φορά βολή με το όπλο, θεωρητικά μαθήματα για αναγνώριση τρομοκρατικών απειλών και πρακτική εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών μεθόδων…

Εδώ να σημειωθεί ότι τεχνοκράτες από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα απόσπασης στελεχών της Εθνικής Φρουράς στους αερολιμένες, εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άνδρες της Εθνικής Φρουράς στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου!

Πλήρης επιβεβαίωση για ThemaOnline: Στέλνουν στελέχη της Εθνικής Φρουράς στα κυπριακά αεροδρόμια

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις αναφορές για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων, μέσα και γύρω από τις ιατρικές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων Nasser και Al Shifa στη Γάζα, όπου βρέθηκαν θαμμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top