ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αραδίππου οριστικά το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού - Πόσοι θα εργοδοτηθούν και ποιοι «φωνάζουν»

Στην Αραδίππου οριστικά το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού - Πόσοι θα εργοδοτηθούν και ποιοι «φωνάζουν»

Οριστικά και αμετάκλητα θα ανεγερθεί στην Αραδίππου, το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού, μετά από έντονες διαφωνίες μεταξύ διάφορων φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «24», σε άρθρο που υπογράφει η Αλεξία Καφετζιή, το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου έδωσε την έγκριση ώστε το Εργοστάσιο να Επεξεργασίας Χρυσού να ανεγερθεί  στη Β΄Βιομηχανική της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευαγγελίδης, δήλωσε ότι η παροχή οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του εργοστασίου, θα  συνοδεύεται από κατάλογο 15 όρων που θα διέπουν την λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΣΥ, ενώ εναντίον τέσσερις του ΑΚΕΛ και ένας της ΕΔΕΚ. Αποχή τήρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΚΟ.

Διάφορες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις εξέφρασαν τις ανησυχίες και του φόβους τους για την δημιουργία του εν λόγω εργοστασίου.

Πολίτες και κάτοικοι της περιοχής όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς όπως υποστηρίζουν: «η εν λόγω βιομηχανική περιοχή βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 1.000 μέτρων από σπίτια, τα οποία βρίσκονται εντός οικιστικής ζώνης». 

Kάτοικοι της περιοχής Κρασά αναφέρουν πως: 

«Στην ίδια περιοχή παράτυπα και παράνομα ανεγέρθηκαν δυο άλλα εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας, της εταιρείας Halliburton και Schlumberger, τα οποία θα εξυπηρετούν και θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στις εταιρίες που έχουν εγκατασταθεί στο Λιμάνι Λάρνακας και ασχολούνται με τις γεωτρήσεις».

Τι ανέφερε ο Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «24» ο Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανυσηχίες της τοπικής κοινωνίας φέρεται να τους ανέφερε:

«Μα γιατί ανησυχείτε, αφού στην ίδια περιοχή έχετε και τα άλλα δυο εργοστάσια που είναι και αυτά επικίνδυνα».

Ερωτηματικά για την εταιρεία Khrysanera LTD και αιχμές για Δήμο Αραδίππου

Όπως αναφέρουν πολίτες της Λάρνακας μετά από έρευνα που έχουν διενεργήσει, η συγκεκριμένη εταιρεία που θα αναλάβει την επεξεργασία χρύσου ονομάζεται Khrysanera LTD και πίσω από αυτήν βρίσεται Μajestic Wealth της οποίας μέτοχος είναι ένας πρίγκιπας της Σαουδική Αραβίας. Την ίδια ώρα βρίσκουν εξαιρετικά περίεργο ότι ο  κύριος προμηθευτής δεν είναι γνωστός αλλά βιάζονταν τόσο πολύ να εγκρίνουν την πρόταση. Παράλληλα αιχμές άφησαν στον Δήμο Αραδίππου για ολιγωρία ώστε να μην λάβουν νομικά μέτρα.

Θέσεις εργασίας για Κύπριους

Το εργοστάσιο θα εργοδοτήσει 75 άτομα σε διάφορες θέσεις που ως επί το πλείστον θα είναι Κύπριοι, ενώ άλλα 300 άτομα θα εργοδοτηθούν κατά την διάρκεια της κατασκευής του εργοστασίου από κυπριακή εταιρεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top