Δέσμευση Ομπάμα – Ερντογάν για συνέχιση συνεργασίας εναντίον Ισλαμικού Κράτους

Δέσμευση Ομπάμα – Ερντογάν για συνέχιση συνεργασίας εναντίον Ισλαμικού Κράτους

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους στη μάχη ενάντια του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τη συνεργασία τους στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και επανέλαβαν τον κοινό τους στόχο να υποβαθμίσουν και τελικά να καταστρέψουν το (Ισλαμικό Κράτος)», έγραφε η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE