ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε «πόλεμο» με το κράτος Μητρόπολη – Ζητά 24 εκατομμύρια ευρώ

Άνοιξε «πόλεμο» με το κράτος Μητρόπολη – Ζητά 24 εκατομμύρια ευρώ

Χρηματική αποζημίωση 24 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ αξιώνει από την Πολιτεία και τον Δήμο Πάφου η Ιερά Μητρόπολη Πάφου για τον εκμηδενισμό δόμησης του δημόσιου κήπου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» το θέμα εξετάστηκε εκτενώς σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία από τον Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Σύμφωνα με της ενημέρωσης που έτυχαν τα μέλη του δημοτικού συβουλίου, το 1981 το τότε δημοτικό συμβούλιου είχε προτείνει τη μείωση του συντελεστή του δημόσιου κήπου από 160% στο 1% . Λίγα χρόνια αργότερα, το 1990, το τότε Υπουργικό Συμβούλιο ουσιαστικά μηδένισε τον συντελεστή δόμησης του κήπου.

Ο δημόσιος κήπος είναι έκτασης 14 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και εκ τότε με την απόφαση  αυτή δεν μπορεί  να ανοικοδομηθεί από την Μητρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ToThemaOnline, η Ιερά Μητρόπολη έφτασε στο σημείο να κάνει αγωγή και να ζητά αποζημίωση 24 εκατομμυρίων ευρώ, αφού ζήτησε να κτίσει στο συγκεκριμένο χώρο εκκλησία και δεν της επιτράπηκε.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top