ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν έχει προτάσεις για τη διασφάλιση της ζώνης Σένγκεν

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν έχει προτάσεις για τη διασφάλιση της ζώνης Σένγκεν

Το ζήτημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και ιδιαίτερα ο έλεγχος της εισόδου μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα κυριάρχησε στις δηλώσεις των υπουργών εσωτερικών και δικαιοσύνης που προσέρχονται αυτή την ώρα στο κτίριο όπου θα διεξαχθεί το Συμβούλιο JAI, στο Άμστερνταμ.

"Η Κομισιόν έλαβε ταχεία δράση και έθεσε στο τραπέζι στέρεες προτάσεις για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τώρα είναι σειρά των κρατών μελών να φέρουν αποτελέσματα", δήλωσε προσερχόμενος ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμάπουλος. Ο Επίτροπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία της ζώνης Σένγκεν, την οποία συνέδεσε με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής πρέπει να κάνουν περισσότερα, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας ζήτημα την γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών. Ανακοίνωσε δε ότι σήμερα στο Αμστερντάμ θα επισημοποιηθεί και η δημιουργία του ευρωπαϊκού κέντρου αντιτρομοκρατίας.

Ο Επίτροπος αρνήθηκε την ύπαρξη συζητήσεων για "μίνι Σένγκεν" με περιορισμένο αριθμό μελών, αλλά και για την αποπομπή της Ελλάδα από τη συνθήκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των περισσότερων υπουργών που προσήλθαν. Η Αυστρική υπουργός εσωτερικών επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή της, πως "είναι μύθος ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν" και πως "η Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιήσει το ναυτικό της".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top