ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΤhemaOnline αντιδράσεις Ομογενών: Συγκλονισμένοι από τον τζιχαντιστή ελληνοκυπριακής καταγωγής (audio)

Στο ΤhemaOnline αντιδράσεις Ομογενών: Συγκλονισμένοι από τον τζιχαντιστή ελληνοκυπριακής καταγωγής (audio)

Συγκλονισμένοι οι Κύπριοι Ομογενείς στο Λονδίνο από την αποκάλυψη ότι νεαρός ελληνοκυπριακής καταγωγής μεγαλωμένος στη βρετανική πρωτεύουσα είναι τζιχαντιστής.

 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Σοκ προκαλεί η είδηση, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και αναφέρει ότι εκτελεστής του ισλαμικού κράτους είναι ελληνοκυπριακής και γκανέζικης καταγωγής.  Σύμφωνα με την Washington Post και το buzzfeed ο 32χρονος  Αλεξάντα Κότεϊ, μεγάλωσε στην περιοχή Shepherd’s Bush, στο δυτικό Λονδίνο. Μέχρι την εφηβεία του ήταν Ορθόδοξος  Χριστιανός.

Ιδιαίτερα συγκλονισμένοι είναι οι Κύπριοι Ομογενείς. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας στην Βρετανία, Ανδρέας Καραολής, δηλώνει μεγάλη έκπληξη. Είπε ότι «η περιοχή, στη οποία μεγάλωσε ο Κότει είναι παραμελήμένη. Η νέα γενιά εκεί έχει αρκετές προκλήσεις όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά και οι κακές παρέες».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο συγκεκριμένος νέος πρέπει να έχει ξεφύγει από μικρός από την ελληνοκυπριακή κοινότητα και πήρε άλλους δρόμους».

Ο κ. Καραολής τόνισε επίσης ότι «θα μιλήσει με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην περιοχή, εάν έχουν στοιχεία για την οικογένεια του για να γίνει γνωστόν πως κατάφερε και έπεσε σε αυτή την παγίδα». Ίσως είπε «να είχε προβλήματα, που αν ήταν κοντά στην ελληνοκυπριακή κοινότητα θα λάμβανε βοήθεια».

Ο 32χρονος πατέρας δύο παιδιών και οπαδός της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας QPR, έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, όπως είπε η οικογένειά του, η οποία δηλώνει βαθιά συντετριμμένη για τις αποκαλύψεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταυτοποιήθηκε τζιχαντιστής ελληνοκυπριακής καταγωγής – Ήταν στην ομάδα του Τζιχάντι Τζο

Ακούστε τι δήλωσε στο ThemaOnline ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, Ανδρέας Καραολής:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top