ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: Αύξηση παρουσιάζουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα στη Λάρνακα

Ιωνάς Νικολάου: Αύξηση παρουσιάζουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα στη Λάρνακα

Παρά το γεγονός ότι στην πόλη και επαρχία Λάρνακας έχουν μειωθεί τα πολύ σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, εντούτοις παρουσιάζεται αύξηση στα θανατηφόρα δυστυχήματα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, απευθύνοντας έκκληση στους οδηγούς να επιδεικνύουν την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια στους δρόμους.

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη τακτική του επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, στα πλαίσια, όπως είπε «των τακτικών επισκέψεων που έχουμε καθιερώσει». Στην ΑΔΕ Λάρνακας ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Αστυνομικό Διευθυντή, οι επικεφαλής των τμημάτων και οι Διευθυντές των Αστυνομικών Σταθμών πόλης και επαρχίας Λάρνακας.  

Στις δηλώσεις του ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την ηγεσία της ΑΔΕ Λάρνακας για την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση, τόσο σε σχέση με το έγκλημα, όσο και γενικότερα με τις δραστηριότητες της ΑΔΕ, στα πλαίσια της υλοποίησης των προτεραιοτήτων που έχουν καθοριστεί για το 2015. Στη βάση των αποτελεσμάτων αυτών συζητήσαμε και τις προτεραιότητες για το 2016 και επεξηγήσαμε κάποιες πτυχές της πολιτικής που εφαρμόζουμε αλλά και της τακτικής και στρατηγικής η οποία έχει καθοριστεί».
 
Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας «έδωσε κάποιες περαιτέρω οδηγίες σε σχέση με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται στην Επαρχιακή Διεύθυνση με σκοπό να βελτιώσουμε περαιτέρω τα αποτελέσματα μας κατά το 2016».¨
 
Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «από τα αποτελέσματα του 2015 φαίνεται ότι από τη στρατηγική, την οποία αποφασίσαμε το 2013, και σταδιακά υλοποιούμε το 2014 και το 2015, έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, τα οποία καταδεικνύουν ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο τόσο σε σχέση με τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, όσο και γενικότερα στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και στην προσέγγιση με τον πολίτη».
 
Τα αποτελέσματα αυτά, συνέχισε, «είναι εκδήλως εμφανή σε σχέση με το σοβαρό έγκλημα. Φαίνεται ότι υπήρξε μια σημαντική μείωση το 2014 – 2015 στις σοβαρές υποθέσεις και μια αύξηση των εξιχνιασθείσων υποθέσεων, πράγμα που καταδεικνύει ότι και στην επαρχία Λάρνακας έχουμε καταφέρει να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα σε σχέση με τους βασικούς άξονες δίωξης του εγκλήματος, που επηρεάζουν το οργανωμένο έγκλημα, όπως είναι π.χ. το στοίχημα, η κυβεία και τα ιδιωτικά γραφεία ασφάλειας, γεγονός που πιστεύω ότι θα μας οδηγήσει σταδιακά στον ουσιαστικό περιορισμό και των δραστηριοτήτων  και του οργανωμένου εγκλήματος».
 
Ανέφερε ότι «στη Λάρνακα τα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα έχουν μειωθεί, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται αύξηση στα θανατηφόρα δυστυχήματα. Θέλω να κάνω ακόμα μια φορά έκκληση προς όλους τους οδηγούς να επιδεικνύουν τη απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια στους δρόμους», είπε, και πρόσθεσε ότι «το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα δυστυχώς αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι αυτό οφείλεται σε καθαρά ανθρώπινη αμέλεια. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στους δρόμους, είτε οδηγούμε μοτοποδήλατο, είτε οδηγούμε ένα οποιοδήποτε όχημα», ανέφερε.
 
Πρέπει, συνέχισε ο Ιωνάς Νικολάου, «να επιδεικνύουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στον οποιονδήποτε άλλο χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο. Φαίνεται ότι χθες είχαμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα παρά τις επισημάνσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς», είπε, σημειώνοντας πως «είναι κρίμα το ότι χάθηκε χθες μια ζωή ενός 17χρονου παιδιού, γιατί ένας οδηγός ήθελε να περάσει στο αντίστροφο ρεύμα για να σταθμεύσει ή ακόμα και γιατί ο ίδιος ο νεαρός οδηγούσε τη μοτοσικλέτα χωρίς κράνος και χωρίς φώτα».
 
Είναι πραγματικά κρίμα, ανέφερε «να χάνονται με αυτό τον τρόπο ζωές. Δυστυχώς φαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει το 2014 και το 2015 και καταφέραμε να μειώσουμε τα σοβαρά δυστυχήματα σημαντικά, εντούτοις δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τα θανατηφόρα δυστυχήματα, κάτι που αποτελεί ευθύνη που θα πρέπει όλοι να επιμεριστούμε στην προσπάθεια να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας που είναι η περαιτέρω μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων».  
 
Σημείωσε επίσης ότι «η Αστυνομία, όλη αυτή τη περίοδο, και στη Λάρνακα, έχει αυξήσει τον αριθμό των καταγγελιών. `Εχουν μάλιστα αυξηθεί και οι έλεγχοι που έγιναν σε σχέση με τα θέματα οδικής ασφάλειας, έχουν καταφέρει να μειώσουν τα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, όμως δυστυχώς ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων στην επαρχία, έχει αυξηθεί. Γι’αυτό», ανέφερε, «έχουν δοθεί περαιτέρω οδηγίες να συνεχίσουμε και να επιδείξουμε περαιτέρω μηδενική ανοχή σε αυτούς που επιδεικνύουν αυτήν την ασύγγνωστη συμπεριφορά, και την ίδια ώρα να ενισχύσουμε περαιτέρω την προσπάθειά μας για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα θανατηφόρα δυστυχήματα».
 
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην ιδιαιτερότητα που έχει η ΑΔΕ Λάρνακας, αυτή δηλαδή του να είναι η Λάρνακα η μοναδική πόλη που έχει «εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου και μια κλειστή αίθουσα για τα ομαδικά αθλήματα". Είπε πως «έχουν δοθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας σαφείς οδηγίες, το πώς θα πρέπει να κινηθούν για να είναι έτοιμοι κατά την περίοδο μετά το Μάρτιο, όταν θα αρχίσουν τα παιχνίδια για την κατάληξη του πρωταθλήματος, και για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προβλημάτων περιλαμβανομένων και εκδηλώσεων που γίνονται από αυτή την κατηγορία φιλάθλων, που δυστυχώς δεν διστάζουν, όχι απλώς να προκαλέσουν οχληρία, αλλά ακόμα και να καταφύγουν σε ζημιές σε περιουσία πολιτών».
 
Είπε ακόμα ότι «τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, και ειδικότερα το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει υποθέσεις να καταχωρούνται στο Δικαστήριο εντός 24 ωρών, το γεγονός ότι εκδίδονται τα διατάγματα απαγόρευσης των φιλάθλων, που συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια, να εισέρχονται στα γήπεδα, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης τους, το γεγονός ότι έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας, και η Αστυνομία επιδεικνύει περισσότερη αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, έχουμε καταφέρει, συνεπεία τούτων, να έχουμε πολύ - πολύ μικρό αριθμό υποθέσεων βίας στα γήπεδα για την περίοδο του 2015».
 
Ο αριθμός των υποθέσεων αυτών, κατέληξε ο Ιωνάς Νικολάου, «είναι ελάχιστος, μετριούνται στα δάκτυλα της μίας παλάμης, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουμε εφαρμόσει μια σωστή πρακτική. Σίγουρα όμως δεν θα ησυχάσουμε, θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την ίδια αυστηρότητα και σοβαρότητα, με σκοπό να περιοριστούμε, αν είναι δυνατό, στη μηδενική εκδήλωση τέτοιων φαινομένων», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top