ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημητριάδης: Ούτε σεντ επιπρόσθετο κόστος για τα δημόσια οικονομικά λόγω 'Ζήνων'

Δημητριάδης: Ούτε σεντ επιπρόσθετο κόστος για τα δημόσια οικονομικά λόγω 'Ζήνων'

Ούτε ένα σεντ επιπρόσθετο κόστος για τα δημόσια οικονομικά, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης σε σχέση με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην εταιρεία λεωφορείων “Ζήνων” και πρόσθεσε ότι «αυτό ήταν που είχα υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή και είναι αυτό που έχει τηρηθεί με οποιαδήποτε συμφωνία εσωτερικής αναδιανομής των μισθών που έχει γίνει μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων».

Σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο στόχος που είχε θέσει η Κυβέρνηση «και ο στόχος που πρέπει όλοι μας να κρατούμε, διότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να είμαστε σε καλό δρόμο, στο δρόμο να βγούμε από την κρίση, αλλά η οικονομία μας δεν έχει ακόμη ανακάμψει 100%, οπότε θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί στις απαιτήσεις μας, ώστε να μπορέσει αυτή η οικονομική ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια να εδραιωθεί».

Σε παρατήρηση ότι το γεγονός ότι δεν έχει επιβαρυνθεί το κράτος με επιπλέον δαπάνες και το γεγονός ότι από 2.000 μισθό δεν θα δοθούν αυξήσεις, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η συμφωνία έχει δημοσιοποιηθεί, δίνονται κάποιες μικρές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, στη μέση παραμένουν οι μειώσεις που είχαν γίνει και για τους υψηλόμισθους πάνω από κάποιο σημείο γίνονται περαιτέρω μειώσεις, οι οποίες χρηματοδοτούν τις μικρές αυξήσεις που έχουν δοθεί.

«Μάλιστα έχει μπει σημείωση ότι σε περίπτωση που χρειάζεται και επιπρόσθετη μείωση θα γίνει επιπρόσθετη μείωση ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα σεντ κόστος για το δημόσιο. Είναι αυτός ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή και έχει τηρηθεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να πούμε”, δήλωσε.

“Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή όσον αφορά τις τοποθετήσεις μου σαν Υπουργός Μεταφορών ότι εμείς δεν θα δεχτούμε να αυξηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το κόστος του δημόσιου και είχα εξηγήσει τους λόγους ότι υπάρχει μια γνωμάτευση , υπάρχει μία λογική πίσω από αυτή την γνωμάτευση η οποία θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους μας και καλώ όλους μας να το αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να εδραιωθεί η οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας. Από την στιγμή που έχει τηρηθεί αυτή η αρχή, νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω», συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top