Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Το πετρέλαιο θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Το πετρέλαιο θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα

Ελάχιστες πιθανότητες συντονισμένης δράσης για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου βλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) και εκτιμά ότι οι τιμές θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τους επόμενους μήνες.

Την Τρίτη, το μπρεντ επέστρεψε κάτω από τα $30/ βαρέλι, παρασύροντας χαμηλότερα τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να πιέζονται, καθώς η ζήτηση δεν αυξάνεται με τους ρυθμούς που είχαν προβλεφθεί (όπως παραδέχεται πλέον και ο ΔΟΕ), ενώ το Ιράν έχει ήδη προσθέσει επιπλέον 300.000 βαρέλια ημερησίως μετά την άρση του εμπάργκο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE