ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομπάμα: «200 εκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστεί το ISIS»

Ομπάμα: «200 εκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστεί το ISIS»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προτείνει να κατανεμηθούν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε χώρες της βόρειας και της δυτικής Αφρικής, δήλωσαν σήμερα στελέχη του Πενταγώνου, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, του τελευταίου της προεδρίας του.

Οι αξιωματούχοι του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισαν σε ποιες χώρες θα κατευθυνθούν οι δαπάνες. Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους συζητούν τρόπους να ανασχεθεί η εξάπλωση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Λιβύη και αλλού στην Αφρική από το "χαλιφάτο" που ανακήρυξε στα τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει. Η αύξηση που προτείνεται στις αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες στη βόρεια και στη δυτική Αφρική εντάσσεται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που το Πεντάγωνο ζητεί να δαπανηθεί το οικονομικό έτος 2017 για την αντιμετώπιση του ΙΚ.

Αυτή "η οριακή αύξηση είναι της τάξης των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τη βόρεια Αφρική", είπε ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Aμυνας ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων. Eνας δεύτερος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν επίσης στη δυτική Αφρική. Ο Υπουργός Aμυνας των ΗΠΑ Aστον Κάρτερ γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να αυξηθούν οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του ΙΚ, παρουσιάζοντας σε αδρές γραμμές τον αμυντικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος ανέρχεται σε 582,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top