ΕΛΛΑΔΑ

Αυστριακός στρατός και αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας - Σκoπίων!

Αυστριακός στρατός και αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας - Σκoπίων!

Η Αυστρία θα στείλει στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα για να βοηθήσουν στην ανακοπή της προσφυγικής ροής. .

Αυτό ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του  Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο περιορισμός που έθεσε η κυβέρνησή του για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα είναι μεγαλύτερος από 37.500 , θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.
 
Από την πλευρά του ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη «βαλκανική οδό» κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες το ίδιο θα πράξει και η Σερβία. Εξέφρασε πάντως την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και να μην μετατεθεί ένα δύσκολο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων.
 
Σε ένα άλλο μέτωπο του προσφυγικού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάμιξής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει κάθε συζήτηση για μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση ζωών, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη διαχείριση των ανθρώπινων ροών. 
 
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο  Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι η όποια συμμετοχή της Συμμαχίας θα πρέπει να είναι μόνο στα τουρκικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top