ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Το Eurogroup κρίνει την επιστροφή της τρόικας

Ελλάδα: Το Eurogroup κρίνει την επιστροφή της τρόικας

Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα, ωστόσο δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα και θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της μέχρι τώρα προόδου που έχει επιτευχθεί κυρίως στο θέμα του ασφαλιστικού.

Από τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και οι επικεφαλής του κουαρτέτου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συμβούλιο, θα κριθεί το πότε και με ποιους όρους θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Τα μέχρι τώρα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών δείχνουν μακρά διαπραγμάτευση αν τα δύο μέρη εμμείνουν στις κόκκινες γραμμές τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  οι δανειστές  εμμένουν  σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό εφέτος χωρίς αύξηση εισφορών, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε περικοπές των συντάξεων, ζήτημα που προσκρούει στην κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.

Στο φορολογικό, οι  δανειστές εγείρουν ενστάσεις στην αύξηση των συντελεστών έως 50%, χωρίς μάλιστα την ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αμφισβητήσεις υπάρχουν και για τη δημοσιονομική απόδοση μιας σειράς άλλων μέτρων τα οποία έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν αποδώσει ακόμα εισπρακτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top