Ελλάδα: Το Eurogroup κρίνει την επιστροφή της τρόικας

Ελλάδα: Το Eurogroup κρίνει την επιστροφή της τρόικας

Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα, ωστόσο δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα και θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της μέχρι τώρα προόδου που έχει επιτευχθεί κυρίως στο θέμα του ασφαλιστικού.

Από τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και οι επικεφαλής του κουαρτέτου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συμβούλιο, θα κριθεί το πότε και με ποιους όρους θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Τα μέχρι τώρα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών δείχνουν μακρά διαπραγμάτευση αν τα δύο μέρη εμμείνουν στις κόκκινες γραμμές τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  οι δανειστές  εμμένουν  σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό εφέτος χωρίς αύξηση εισφορών, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε περικοπές των συντάξεων, ζήτημα που προσκρούει στην κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.

Στο φορολογικό, οι  δανειστές εγείρουν ενστάσεις στην αύξηση των συντελεστών έως 50%, χωρίς μάλιστα την ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αμφισβητήσεις υπάρχουν και για τη δημοσιονομική απόδοση μιας σειράς άλλων μέτρων τα οποία έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν αποδώσει ακόμα εισπρακτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE