Συνομιλία Πούτιν- Ομπάμα για τη Συρία

Συνομιλία Πούτιν- Ομπάμα για τη Συρία

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες αξιολόγησαν θετικά τις συζητήσεις που έγιναν για το συριακό στο Μόναχο, τις προηγούμενες ημέρες, και υποστήριξαν τις προσπάθειες για την εφαρμογή της κατάπαυσης πυρός.

Επιπλέον, συζήτησαν και για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ. «Συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, πρωτίστως για την εφαρμογή των μέτρων για την επίλυση της κρίσης που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ στις 12 Φεβρουαρίου του 2015», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα προσπαθήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όπως προβλέπονται στη συμφωνία του Μινσκ το συντομότερο δυνατόν, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση απευθείας διαλόγου με τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, συνταγματική μεταρρύθμιση και τροποποιήσεις του νόμου για το ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα για τη σημασία της συγκρότησης ενός ενωμένου μετώπου κατά της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Σε μια από τις πιο πυκνές διπλωματικά περιόδους των τελευταίων ετών εισέρχεται το Κυπριακό, με την προσωπική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να ετοιμάζεται για την καθοδική της επίσκεψη στον νησί στις αρχές Δεκεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE