ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Λιβάνου: Επί τάπητος τρομοκρατία και προσφυγικό

Τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Λιβάνου: Επί τάπητος τρομοκρατία και προσφυγικό

Η στήριξη του Λιβάνου, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η προσφυγική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά και του Λιβάνου Gebran Bassil, την οποία φιλοξένησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα και είχε ως στόχο την ανάπτυξη εξειδικευμένης συνεργασίας για θέματα που επικεντρώνονται στο Λίβανο και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σύντομα από κοινού επίσκεψη στο Λίβανο.
 
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση μετά το πέρας της οι Υπουργοί Εξωτερικών "αντάλλαξαν απόψεις για θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία για προώθηση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου". 

Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προσφυγική κρίση και πάντες συμφώνησαν στην  ανάγκη της "ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές ασφαλείας των τριών χωρών".  

Ο κ.Κασουλίδης και ο κ.Κοτζιάς εξήραν την σημασία διατήρησης της σταθερότητας στο Λίβανο και δήλωσαν έτοιμοι να στηρίξουν τη χώρα από πλευράς ΕΕ, με κάθε δυνατό τρόπο.  
 
Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, εξετάστηκαν επίσης τρόποι για ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο και ο τουρισμός. 

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των Πολιτικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε επεξεργασία της θεματολογίας σε σχέση με τους πιο πάνω τομείς.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top