ΚΟΣΜΟΣ

Brexit ψηφίζει ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο «αρχιβαρόνος» των ΜΜΕ

Brexit ψηφίζει ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο «αρχιβαρόνος» των ΜΜΕ

Θέση υπέρ του Brexit πήρε ο «αρχιβαρόνος» των συντηρητικών ΜΜΕ, ιδιοκτήτης των Times του Λονδίνου, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Βρετανία Sun, της Wall Street Journal, της New York Post και των καναλιών Sky και Fox, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ο Μέρτοχ συνεχάρη στενό σύμμαχο του Ντέιβιντ Κάμερον για την βούλησή του να συστρατευθεί στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. στο σχετικό επερχόμενο δημοψήφισμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την ιστορικής σημασίας συμφωνία που επετεύχθη χθες με τις Βρυξέλλες και προσδίδει «ένα ειδικό καθεστώς» στη Βρετανία εντός της Ε.Ε. κι υποσχέθηκε ότι θα αφιερωθεί ολόψυχα στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

O ίδιος παραδέχθηκε πως ένας από τους στενότερους πολιτικούς του συμμάχους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, θα συνταχθεί με τους πολέμιους της παραμονής.

Ο τελευταίος τόνισε πως ναι μεν τον θλίβει, πλην όμως δεν τον παραξενεύει η εξέλιξη τούτη και κάλεσε κι άλλους Συντηρητικούς να ενταχθούν στο στρατόπεδο της «εξόδου».

Από την πλευρά του ο μεγιστάνας των βρετανικών -και όχι μόνο- μέσων ενημέρωσης έγραψε στο Twitter:

«Συγχαρητήρια Μάικλ Γκόουβ. Οι φίλοι γνωρίζουν πως οι αρχές υπερισχύουν της προσωπικής φιλίας».

Ο Μέρντοχ άφησε να εννοηθεί ότι κάποια από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο 84χρονος ιδιοκτήτης της News Corp και της 21ST Century Fox Inc -του ανήκουν οι Times του Λονδίνου, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Βρετανία Sun, η Wall Street Journal, η New York Post και τα κανάλια Sky και Fox- είναι πιθανόν να υποστηρίξουν την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο γνωστός Αυστραλός είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις διαπραγματεύσεις του Κάμερον με την Ε.Ε. ως «μη συμφωνία», προσθέτοντας ότι «τώρα κυκλοφορούν φήμες ότι εκλιπαρεί συναδέλφους του στην κυβέρνηση να θέσουν κατά μέρος τις πεποιθήσεις τους», όπως αναφέρει το tvxs.gr.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top