Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Ένας Ιρανοβρετανός, πρώην δημοσιογράφος του BBC, αποφυλακίστηκε σήμερα με την καταβολή εγγύησης από φυλακή της Τεχεράνης, όπως έγινε γνωστό από έναν φίλο του ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπαχμάν Νταροσαφαεΐ, 34 ετών, συνελήφθη στο σπίτι του στις 3 Φεβρουαρίου και προφυλακίστηκε, με αδιευκρίνιστες κατηγορίες. Μέχρι το 2014 εργαζόταν στην περσική υπηρεσία του BBC στο Λονδίνο, αλλά κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Ιράν, όπου εργάζεται ως μεταφραστής και συγγραφέας.

«Η αποφυλάκισή του τον εξέπληξε. Είπε ότι πήγαν και του είπαν να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει», ανέφερε ο φίλος του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE