Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Αποφυλακίστηκε δημοσιογράφος που κρατούταν στο Ιράν

Ένας Ιρανοβρετανός, πρώην δημοσιογράφος του BBC, αποφυλακίστηκε σήμερα με την καταβολή εγγύησης από φυλακή της Τεχεράνης, όπως έγινε γνωστό από έναν φίλο του ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπαχμάν Νταροσαφαεΐ, 34 ετών, συνελήφθη στο σπίτι του στις 3 Φεβρουαρίου και προφυλακίστηκε, με αδιευκρίνιστες κατηγορίες. Μέχρι το 2014 εργαζόταν στην περσική υπηρεσία του BBC στο Λονδίνο, αλλά κατόπιν εγκαταστάθηκε στο Ιράν, όπου εργάζεται ως μεταφραστής και συγγραφέας.

«Η αποφυλάκισή του τον εξέπληξε. Είπε ότι πήγαν και του είπαν να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει», ανέφερε ο φίλος του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE