ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν αποτελεί εμπορικό σήμα η πλαστική φιάλη της Coca-Cola χωρίς αυλακώσεις

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν αποτελεί εμπορικό σήμα η  πλαστική φιάλη της Coca-Cola χωρίς αυλακώσεις

Προσφυγή της Coca-Cola για την καταχώρηση φιάλης ως κοινοτικού σήματος, απορρίφθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2011.

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Coca-Cola Company είχε ζητήσει από το λεγόμενο Γραφείο Εναρμονίσεως στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ) την καταχώριση ως τρισδιάστατου κοινοτικού σήματος, του σχήματος συγκεκριμένης πλαστικής φιάλης. Τρία χρόνια μετά το ΓΕΕΑ απέρριψε την αίτηση για τον λόγο ότι "το σήμα του οποίου ζητήθηκε η καταχώριση εστερείτο διακριτικού χαρακτήρα για τα οικεία προϊόντα", αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Δικαστηρίου.

Το ΓΕΕΑ δεν έκανε δεκτό το επιχείρημα της Coca-Cola, κατά το οποίο το σήμα του οποίου ζητήθηκε η καταχώριση έπρεπε να θεωρηθεί ως φυσική εξέλιξη της διάσημης, εμβληματικής της φιάλης (ήτοι της φιάλης με περίγραμμα που φέρει αυλακώσεις).

Η Coca-Cola άσκησε προσφυγή ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αίτημα την ακύρωση της αποφάσεως του ΓΕΕΑ.

Την Τετάρτη (24/02) όμως το Γενικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την κρίση του ΓΕΕΑ ότι η φιάλη δεν εμφανίζει χαρακτηριστικά δυνάμενα να τη διακρίνουν από τις άλλες φιάλες που είναι διαθέσιμες στην αγορά, καθώς η φιάλη "δεν καθιστά δυνατόν για τον καταναλωτή να διακρίνει τα προϊόντα της Coca-Cola από τα αντίστοιχα των λοιπών επιχειρήσεων", αναφέρει το Δικαστήριο, το οποίο απορρίπτει στο σύνολό της την προσφυγή της Coca-Cola.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top