ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος-Ισραήλ αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή Μ. Ανατολής

Κύπρος-Ισραήλ αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή Μ. Ανατολής

Κύπρος-Ισραήλ αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή Μ. Ανατολής, τονίζουν Ομήρου και Moshe Ya’alon

Ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με εκατέρωθεν αναφορά στο γεγονός ότι η Κύπρος και το Ισραήλ αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, είχαν ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου, και ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Moshe Ya’alon.

Ο Ισραηλινός Υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου του, Χριστόφορου Φωκαΐδη. Στη συνάντηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, η Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Yael Ravia-Zadok και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο κ. Ομήρου όσο και ο κ. Ya’alon υπογράμμισαν τη σημασία της ενίσχυσης της πολύ καλής σχέσης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας θα συμβάλει σημαντικά στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Εξάλλου, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, επίσης, τον Ισραηλινό αξιωματούχο για τις εξελίξεις στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. Από πλευράς του, ο κ. Ya’alon ανέλυσε διάφορες πτυχές του Μεσανατολικού, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Ισραήλ για λύση του προβλήματος.

Τέλος, τόσο ο κ. Ya’alon όσο και ο κ. Φωκαΐδης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας που αναπτύσσεται στον τομέα της άμυνας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top