ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος: Η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της στο μεταναστευτικό

Χάσικος: Η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της στο μεταναστευτικό

Την αντίθεση της Κυπριακής δημοκρατίας στις μονομερείς ενέργειες των κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με το προσφυγικό και την ανάγκη υποστήριξης προς την Ελλάδα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, εξέφρασε σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών εσωτερικών και δικαιοσύνης, ο υπουργός Σωκράτης Χάσικος.

"Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά παράλληλα να εστιάσει τις προσπάθειες της και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, όπως η Συρία, η Λιβύη, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν", τόνισε κατά την παρέμβασή του ο υπουργός, υπενθυμίζοντας στους συνομιλητές του "τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση και  την ανάγκη υλοποίησής τους".

"Το πρόβλημα  δεν αφορά μόνο ένα κράτος μέλος και ούτε θα λυθεί με μονομερείς ενέργειες", υπογράμμισε ο κ. Χάσικος και στηρίζοντας την Ελλάδα τόνισε ότι αφενός δέχεται το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, αφετέρου "κάνει ότι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της και παρά τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει".

"Η Κύπρος αντιτίθεται σε μονομερείς ενέργειες για προστασία εθνικών συμφερόντων", τόνισε ο κ. Χάσικος, προσθέτοντας ότι "τέτοιου είδους ενέργειες καταδικάζουν αφενός την Ελλάδα και αφετέρου τους ίδιους τους μετανάστες". Ο υπουργός σε παρέμβασή του ανέφερε ακόμη, ότι η μεταναστευτική κρίση "έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για τα κράτη μέλη της ξεχωριστά"

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι "η ΕΕ πρέπει να εμμείνει στις αποφάσεις που συμφωνήθηκαν μέχρι σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας τις αναγκαίες βελτιώσεις όπου και όταν χρειαστεί".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τις εργασίες της συνόδου των 28 υπουργών, προηγήθηκε πρόγευμα εργασίας που διοργάνωσε η Ολλανδική Προεδρίας με τα κράτη της λεγόμενης διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ στο γεύμα των Υπουργών Εσωτερικών που ακολούθησε παρακάθισε ο Ύπατος Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top