ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Χωρίς ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ δεν υπάρχει δόση

Ντομπρόβσκις: Χωρίς ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ δεν υπάρχει δόση

Στην Κύπρο επίσημη επίσκεψη από τις 3 μέχρι τις 5 Μαρτίου πραγματοποιεί ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υπεύθυνος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Βάλντις Ντομπρόβσκις για την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο. Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι με τη λήξη του προγράμματος δεν σταματάνε και οι υποχρεώσεις της Κύπρου

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», (28/2) εξηγεί: «Καθώς η Κύπρος πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος, είναι ζωτικής σημασίας η δυναμική των μεταρρυθμίσεων να διατηρηθεί και να συνεχίσει να παρέχει χωρίς διακοπές την απαραίτητη σταθερότητα που η οικονομία χρειάζεται, όχι απλώς για να ανακάμψει αλλά για να ευημερήσει».

Χωρίς ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ δεν υπάρχει δόση

Διευκρινίζει ότι χωρίς την ολοκλήρωση του προαπαιτούμενου για τη διαδικασία  ιδιωτικοποίησης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΑΤΗΚ, το πρόγραμμα θα λήξει χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατόν να γίνει η εκταμίευση της δόσης.

Πρόοδος για την Ελλάδα

Για το ελληνικό πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν πολλά περίπλοκα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

 Ελπίζουμε ότι η αξιολόγηση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

 Από το περασμένο καλοκαίρι και εντεύθεν, μετά από μήνες αναταραχής, έγιναν με επιτυχία σημαντικές προσπάθειες». Η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης για την Ελλάδα, εξηγεί, «λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή με στόχο να σημειώσουμε πρόοδο, μεταξύ άλλων, στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2016, αλλά επίσης, μεσοπρόθεσμα, και στις ιδιωτικοποιήσεις και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης».

Η Επιτροπή, αναφέρει, «είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, γρήγορα, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα από τις ελληνικές Αρχές». Σχετικά με το σχέδιο λύσης του Κυπριακού, ο κ. Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι η επανένωση βραχυπρόθεσμα θα θέσει προκλήσεις όσον αφορά στην οικονομική σύγκλιση και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα. «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η Επιτροπή, κινούμενη εντός των ορίων της εντολής της, θα λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χώρας μετά τη διευθέτηση».   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top