ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμοί ΑΗΚ και Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς στην Επιτροπή Οικονομικών

Προϋπολογισμοί ΑΗΚ και Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς στην Επιτροπή Οικονομικών

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, (29/2) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για να εξετάσει μεταξύ άλλων τους προϋπολογισμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου για το 2016.

Επίσης, η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει πρόταση νόμου του Πρόεδρου Βουλής Γιαννάκη Ομήρου σε σχέση με το νόμο για τη Ρύθμιση Αναδιαρθρώσεων Πιστωτικών Διευκολύνσεων.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η θέσπιση νομοθεσίας, που να ρυθμίζει τις αναδιαρθρώσεις πιστωτικών διευκολύνσεων, ώστε στις περιπτώσεις παραχώρησης χορήγησης από Αδειοδοτημένο Πιστωτικό `Ιδρυμα (ΑΠΙ) προς δανειολήπτη μη επαγγελματία επενδυτή, η οποία εξασφαλίζεται με αξιόγραφα, το ΑΠΙ, κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης της χορήγησης, να προβαίνει σε συμψηφισμό του ποσού της χορήγησης με την ονομαστική αξία των αξιόγραφων που αποτελούν εξασφάλιση, αφαιρουμένων οποιωνδήποτε τόκων πληρώθηκαν επί των συγκεκριμένων αξιόγραφων.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα εξετάσει αιτιολογικό σημείωμα για πρόσληψη/παράταση υπηρεσιών εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας που αφορά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Επίσης, η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει νομοσχέδιο με τίτλο “Ο περί του Εφημεριακού Κλήρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου Νόμος του 2015”.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η επικαιροποίηση της Συμφωνίας, που έγινε το Φεβρουάριο του 1971, μεταξύ της Δημοκρατίας και της Εκκλησίας της Κύπρου. Η Συμφωνία προβλέπει την κρατική αρωγή της Δημοκρατίας προς τον κλήρο ως προς τη μισθοδοσία του και η Αρχιεπισκοπή, ως αντιπαροχή, δεσμεύεται να μεταβιβάσει στη Δημοκρατία τη γη που περιλήφθηκε σε κατάλογο κατά τη σύναψη της αρχικής συμφωνίας του 1971.

Επιπλέον, θα συζητήσει την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης κενών θέσεων 185 θέσεων Νοσηλευτικού Λειτουργού που αφορούν 157 θέσεις στον Κλάδο Γενικής Νοσηλευτικής και 28 θέσεις στον Κλάδο Ψυχικής Υγείας.

Τέλος, στις 12.15 είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών με την Επιτροπή Εσωτερικών για να συνεχίσουν τη συζήτηση της πρότασης νόμου η οποία τροποποιεί τον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο, ώστε οι διατάξεις αυτού που αφορούν την τοκογλυφία να εφαρμόζονται και για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τους Φειδία Σαρίκα, εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιώργου Περδίκη, εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Δημήτρη Συλλούρη, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκο Κουτσού, της Συμμαχίας Πολιτών και Ζαχαρία Κουλία, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top