ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Κλειδί» το απέναντι βουνό για το φόνο του «Τσικίτο» στην Πύλα

«Κλειδί» το απέναντι βουνό για το φόνο του «Τσικίτο»  στην Πύλα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», κατέχουν οι αστυνομικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, εντόπισαν τον κάλυκα του πυροβόλου όπλου σε απόσταση 130 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός.

Αλλάζουν τα δεδομένα για το φόνο στη Πύλα, το βράδυ της Τρίτης, (1/3). Πάρα τις αρχικές πληροφορίες ότι ο δράστης πυροβόλησε μέσα από αυτοκίνητο, η αστυνομία έχει στα χέρια της νέα στοιχεία που δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης του εκτελεστή του στυγερού εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κάλυκας πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε σε ύψωμα που αποτελεί συνέχεια χωραφιού, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Γεωργίου, στην είσοδο της Πύλας.

ΦΟΝΟΣ ΠΥΛΑΣ: Το προφίλ του θύματος και η αιτία του φονικού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι ανακριτικές αρχές εικάζουν ότι ο δράστης διένυσε τρέχοντας περίπου 80 μέτρα και βρέθηκε σε δρόμο που βρίσκεται παράλληλα με το σπίτι του δολοφονηθέντος, εισήλθε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε και οδηγούσε άλλο πρόσωπο και εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤE ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΝΟΣ ΠΥΛΑΣ:Τον πυροβόλησαν μπροστά στον φίλο και οδηγό του

ΦΟΝΟΣ ΠΥΛΑΣ: Το προφίλ του θύματος και η αιτία του φονικού - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ​

ΦΟΝΙΚΟ ΠΥΛΑΣ: Επαγγελματικό κτύπημα – Ο δράστης τον πυροβόλησε στην καρδιά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φονικό στην Πύλα – Τον πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του! 

 

Η σκηνή που αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, φρουρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από αστυνομικούς. Με το πρώτο φως της ημέρας μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών της Αστυνομίας, άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το χωράφι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Γεωργίου.

Τα μέλη του ΤΑΕ ερεύνησαν ακόμα και το λόφο που είναι επέκταση του χωραφιού και συνορεύει με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, ψάχνοντας για τους τρεις κάλυκες που έπεσαν από το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο άγνωστος σκότωσε τον 40χρονο και για άλλα τεκμήρια τα οποία θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «λίγο πριν τις εννέα το βράδυ 40χρονος από τη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και οι εξετάσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και την ιατροδικαστική υπηρεσία».

Κληθείς να αναφέρει που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας και ποια είναι τα κίνητρα της δολοφονίας ο κ. Ζαχαρίου επανέλαβε ότι «οι εξετάσεις της Δύναμης βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα».

ΦΟΝΙΚΟ ΠΥΛΑΣ: Επαγγελματικό κτύπημα – Ο δράστης τον πυροβόλησε στην καρδιά

Πριν τον εντοπισμό του κάλυκα, η Αστυνομία προσανατολιζόταν να μεταφέρει στη σκηνή ελεύθερο σκοπευτή της Δύναμης προκειμένου να γίνει «αναπαράσταση» του φόνου, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί που ακριβώς βρισκόταν ο άγνωστος δολοφόνος όταν πυροβόλησε τον Γεωργίου. 

Ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε και έπληξε τρεις φορές τον Γεωργίου, όταν αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, που οδηγούσε φίλος του, μόλις έφτασε έξω από το σπίτι του στο οποίο κατοικούσε τους τελευταίους τρεις μήνες με την οικογένεια του.

Οι ανακριτικές αρχές παρέλαβαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο στο σπίτι και από μια πρώτη εξέταση φαίνεται ο θύμα να δέχεται τους πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται οτιδήποτε άλλο.

Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου είναι άτομο που απασχόλησε την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, η οποία τον είχε προειδοποιήσει προκειμένου να λάβει τα δικά του μέτρα αυτοπροστασίας.

Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα κίνητρα του φόνου, ωστόσο φαίνεται να εστιάζει την προσοχή της στη ζωή που έκανε ο Γεωργίου, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης καζίνο στην Πύλα. Ο 40χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών. 

ΦΟΝΟΣ ΠΥΛΑΣ:Τον πυροβόλησαν μπροστά στον φίλο και οδηγό του

Η Αστυνομία από τις πρώτες ώρες εντόπισε και ανέκρινε προφορικώς ορισμένα άτομα. Αναμένεται επίσης να κληθούν στο ΤΑΕ Λάρνακας διάφορα άτομα για να δώσουν κατάθεση.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γεωργίου αναμένεται να διακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top