ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «σταυρό» στις εκλογές Ελένη και Συλλούρης – Τι παίζει με Ευρωβουλή και ΕΥΡΩΚΟ την επόμενη μέρα

Με «σταυρό» στις εκλογές Ελένη και Συλλούρης – Τι παίζει με Ευρωβουλή και ΕΥΡΩΚΟ την επόμενη μέρα

Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρης Συλλούρης θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στην βουλή επί ίσοις όροις, με τους υπόλοιπους υποψηφίους, καθώς ο «σταυρός» προτίμησης θα ισχύει για όλους.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Στόχος του Κινήματος Αλληλεγγύης, είναι να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια  του πρωτίστως άτομα με «καθαρό» πολιτικό μητρώο, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργική ανανέωση μέσα από την κοινωνία των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Θεοχάρους θα διεκδικήσει την είσοδο της στη βουλή από την Επαρχία Λεμεσού, παρόλο που υπήρχαν κάποιες σκέψεις να κατέλθει αρχικά στην Κερύνεια.

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, «η Ελένη Θεοχάρους  σε καμία περίπτωση δεν θα κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους που θα την εμπιστευτούν με την ψήφο τους, καθώς θα ξεκαθαρίσει πριν από την εκλογική μάχη για το τι θα πράξει με την θέση της στην Ευρωβουλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυρία Θεοχάρους, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την έδρα της, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να σιγήσει η φωνή της στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αλληλεγγύη ξεκαθαρίζει ότι η συμφωνία με το ΕΥΡΩΚΟ δεν θεωρείται συνεργασία.

Αυτό που μας ανέφεραν στελέχη του κινήματος, είναι ότι η Αλληλεγγύη κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια της, άτομα που προέρχονται από το ΕΥΡΩΚΟ και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου, από την στιγμή που πρωτοκλασάτα στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ (βλ. Συλλούρης), θα διεκδικήσουν θέση στο κοινοβούλιο με την Αλληλεγγύη, τίθεται εύλογα το ερώτημα σε περίπτωση εκλογής τους, τι θα απογίνει με το κόμμα σε πολιτικό και λειτουργικό επίπεδο.

Οι πληροφορίες δεν είναι ξεκάθαρες με κάποιους να μιλούν για συνέχιση της λειτουργίας και της αυτοτέλειας του κόμματος ενώ κάποιοι άλλοι  φαίνεται να το αμφισβητούν… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top