ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας ενδιαφέρει: 1400-1500 άνεργοι πτυχιούχοι θα εργοδοτηθούν στις Βουλευτικές εκλογές! Όλες οι λεπτομέρειες

Σας ενδιαφέρει: 1400-1500 άνεργοι πτυχιούχοι θα εργοδοτηθούν στις Βουλευτικές εκλογές! Όλες οι λεπτομέρειες

Πλησιάζουν οι Βουλευτικές του Μαΐου και εκτός από τα κόμματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καταρτισμού των ψηφοδελτίων τους, αναβρασμός επικρατεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τμήμα Εκλογών) ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εκλογών.

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου αναμένεται στις επερχόμενες Βουλευτικές του 2016 να ψηφίσουν 540.000 Κύπριοι πολίτες από τους οποίους οι 5.000 για πρώτη φορά.

Ο προϋπολογισμός των εκλογών είναι σαφέστατα μειωμένος σε σχέση με τις Βουλευτικές του 2011, αφού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3.500.000 ευρώ  σε σχέση με 5.500.000 που «κόστισαν»  οι προηγούμενες, αφού υπάρχει «ψαλίδισμα» τόσο των δαπανών όσο και της αντιμισθίας των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργοδοτηθούν.

Ο κ. Δημητρίου μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε ότι και σε αυτές τις εκλογές θα εργαστούν άνεργοι πτυχιούχοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι  στον κατάλογο ανέργων του Υπ. Εργασίας και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας σχετική ηλεκτρονική δήλωση, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για τις Βουλευτικές εκλογές.

Συμπλήρωσε ότι ο αριθμός που θα χρειαστούν είναι της τάξεως των 1400-1500 ανέργων πτυχιούχων, με την αντιμισθία τους να είναι στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος (το οποίο θα ανακοινωθεί) όσοι έχουν συμπληρώσει την σχετική αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μπουν στην κληρωτίδα και θα γίνει σε κάθε επαρχία κλήρωση ώστε να επιλεγούν αυτοί που θα εργαστούν στις εκλογές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top