ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με καθυστέρηση έντεκα μηνών θα πληρώσει τους φορολογούμενους το κράτος!

Με καθυστέρηση έντεκα μηνών θα πληρώσει τους φορολογούμενους το κράτος!

Με καθυστέρηση έντεκα μηνών, θα γίνει η επιστροφή του φόρου εισοδήματος για το 2014! Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους...

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Εντός Μαΐου θα γίνουν τελικά οι επιστροφές, ενώ παράλληλα η υπεύθυνη υπηρεσία θα σταματήσει να αποστέλλει έντυπα φορολογικών δηλώσεων, σε όσους την υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή δεν ανταποκρίνονται.

Η καθυστέρηση, όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» η προϊστάμενη της Μονάδας Σχεδιασμού, Διαχείρισης Φορολογικών Δηλώσεων και Πληρωμών του Τμήματος Φορολογίας, έγκειται στο νέο σύστημα ελέγχου που αναπτύσσεται.

«Οι καταβολές των πληρωμών θα γίνουν σε δύο μήνες, αφού θέλουμε πρώτα να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν κανονικά και μετά να προβούμε στην διεκπεραίωση», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η καταβολή των επιστροφών θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ενώ για όσους υπέβαλαν τη δήλωση μέσω TaxisNet το αργότερο εντός Οκτωβρίου.

Το κράτος λοιπόν, παρά τις δικαιολογίες που προβάλει και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στον Κύπριο πολίτη, αν θέλει από τον ίδιο να είναι επιμελής στις υποχρεώσεις του. Σε μια άλλη διάσταση πρέπει οι κρατικές υπηρεσίες να λάβουν υπόψη τους τη δική τους κατάσταση και να σταματήσουν να «γωνιάζουν» βιοπαλαιστές για δεκάδες ευρώ… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top