ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για προσφυγικό

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για προσφυγικό

Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Στις 1330 ώρα Κύπρου οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ θα γευματίσουν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και στις 16:00 ώρα Κύπρου θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής, που στοχεύει σε τρία κρίσιμα ζητήματα: την επιστροφή στη συνθήκη Σέγκεν, τη συνεργασία με την Τουρκία, με στόχο τη μείωση του αριθμού αφίξεων στα σύνορα της ΕΕ, και τη συμφωνία για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, βλέπω να εμφανίζεται μια συναίνεση γύρω από μια συνολική στρατηγική, με την οποία, αν υλοποιηθεί πιστά, μπορούμε να συγκρατήσουμε τις ροές και να αντιμετωπίσουμε την κρίση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην πρόσκληση που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες στις 4 Μαρτίου.

Ερωτηματικά παραμένουν για τη στάση της Αυστρίας και των χωρών του Βίσεγκραντ, αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει προειδοποιήσει με βέτο στην έγκριση των συμπερασμάτων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top