ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες Φακοντή για Νοσοκομείο Πάφου και Κουκουμά για συνοικισμό Ανθούπολης

Καταγγελίες Φακοντή για Νοσοκομείο Πάφου και Κουκουμά για συνοικισμό Ανθούπολης

Σε καταγγελίες για ελλειπή στελέχωση της γυναικολογικής και νεφρολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αλλά και για επιλεκτικές μετακινήσεις, προέβη ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής. Την ίδια ώρα, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά προέβη σε καταγγελίες για κακοτεχνίες στο προσφυγικό συνοικισμό της Ανθούπολης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φακοντής, σε δηλώσεις του στη Βουλή είπε ότι στην γυναικολογική κλινική υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη ακόμη ενός ιατρού, το Υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών και εξουθένωση των γιατρών.

Επίσης, στη νεφρολογική κλινική υπάρχει ένας γιατρός αντί για τρεις που χρειάζονται και σημείωσε πως στη συγκεκριμένη κλινική υπήρξε πολύ μεγάλη αύξηση ασθενών. Συγκεκριμένα, το 1999 η κλινική έκανε 1200 αιμοκαθάρσεις το χρόνο ενώ σήμερα κάνει 9000 το χρόνο με μόνο ένα γιατρό.

Αντίθετα, όπως είπε, στις Α` Βοήθειες του ΓΝ Πάφου συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, και μόλις ένας γιατρός πήρε άδεια ασθενείας το Υπουργείο Υγείας πήρε απόφαση για κάλυψη του κενού με εκ περιτροπής μετακίνηση γιατρών από τα Εξωτερικά Ιατρεία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

“Ρωτούμε το Υπουργείο γιατί να χειρίζονται τέτοια ζητήματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά, γιατί δεν επέδειξαν την ίδια αμεσότητα και ευαισθησία για κάλυψη των αναγκών στην γυναικολογική και νεφρολογική κλινική. Μήπως οι αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με το ποιος προΐσταται του κάθε τμήματος ή σε ποιο κόμμα ανήκει”, διερωτήθηκε.

Η Βουλευτής Σκεύη Κουκουμά είπε πως στο συνοικισμό της Ανθούπολης διαπιστώθηκαν πολλές κακοτεχνίες και προβλήματα. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια περίπτωση, όπως κατήγγειλε, όπου οι σωλήνες από τις τουαλέτες κάποιων διαμερισμάτων περνούν μέσα από τους νεροχύτες της κουζίνας των πιο κάτω διαμερισμάτων. Η κ. Κουκουμά κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top