ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Δεν βγήκαμε από το μνημόνιο, αφού θα είμαστε για πολύ ακόμη υπό την επιτήρηση της Τρόικα

Λιλλήκας: Δεν βγήκαμε από το μνημόνιο, αφού θα είμαστε για πολύ ακόμη υπό την επιτήρηση της Τρόικα

Δεν βγήκαμε από το μνημόνιο, αφού θα είμαστε για πολύ ακόμη υπό την επιτήρηση της Τρόικα, γι' αυτό ας μην πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες, ανέφερε, σε δηλώσεις του στο Παραλίμνι, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σωστά, είπε ο κ. Λιλλήκας «ψες στο μήνυμά του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλεσε  την περίοδο του μνημονίου  'δουλεία'. Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. Μόνο που δεν τερματίζεται η δουλεία με τη λήξη του προγράμματος όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος. Η Κύπρος δεν θα βγει από τις συνέπειες του μνημονίου της λιτότητας. Οι συνέπειες της ανεργίας, της μετανάστευσης των νέων, των περικοπών στα φάρμακα θα συνεχίσουν για αρκετά ακόμα χρόνια ενόσω αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις πλέον νεοφιλελεύθερες πολιτικές», πρόσθεσε.

«Μας προκαλεί  εντύπωση», συνέχισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «η δήλωση του κυβερνώντος κόμματος ότι επανακτήσαμε με τη χθεσινή απόφαση του  Eurogroup την κυριαρχία μας. 'Οταν εμείς ισχυριζόμασταν και υποστηρίζαμε το 2013 ότι με το μνημόνιο εκχωρούσαμε  την κρατική μας κυριαρχία στην Τρόικα μας ειρωνεύονταν και τώρα περηφανεύονται ότι επανακτούμε την κρατική μας κυριαρχία. Επανακτούμε κάτι που δεν χάσαμε;», διερωτήθηκε.

Δυστυχώς, συνέχισε, «η αλήθεια για τους πολίτες θα είναι πικρή. 'Οταν μπήκαμε στο μνημόνιο το δημόσιο χρέος ήταν 85% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Σήμερα που υποτίθεται βγαίνουμε από το μνημόνιο το δημόσιο χρέος αντιστοιχεί στο 106% του ΑΕΠ", ανέφερε, προσθέτοντας πως "καλά θα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, που πανηγυρίζει με τόσο πλατύ χαμόγελο την έξοδο από το μνημόνιο, να μας πει από πού θα βρει τα 350 εκατομμύρια περίπου που θα χρειαστεί για να αποπληρώσει ένα δάνειο που λήγει το  2017 και από πού θα γίνουν περικοπές €250 εκ.».

Θα γίνουν, διερωτήθηκε ο κ. Λιλλήκας «και πάλι από τα φάρμακα, από την υγεία, από τις συντάξεις, από τους αναπήρους;».

Αυτά, κατέληξε, είναι τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και όχι να πανηγυρίζει για μια εξοδο που δεν είναι έξοδος, αφού η Κύπρος είναι, και θα συνεχίζει να είναι υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% των €8 δις. που έχει δανειστεί από την Τρόικα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top