ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαλλιά κουβάρια στο Δήμο Λάρνακας – Καλεί τώρα τις εταιρείες να μείνουν ο Λουρουτζιάτης

Μαλλιά κουβάρια στο Δήμο Λάρνακας – Καλεί τώρα τις εταιρείες να μείνουν ο Λουρουτζιάτης

Έκκληση προς τις εταιρείες Noble, ENI και TOTAL να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Λάρνακα απηύθυνε την Τρίτη, (8/3) ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επεισοδιακή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που σημαδεύτηκε με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων των κομμάτων πλην των δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ, κατά την οποία θα συζητείτο εκ νέου στο θέμα της δραστηριοποίησης των τριών εταιρειών στη Λάρνακα. Με την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων δεν υπήρχε απαρτία ώστε να διεξαχθεί συνεδρία και να ληφθεί απόφαση.

Κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη στάση των αποχωρησάντων δημοτικών συμβούλων, είπε πως όταν σε περιπτώσεις που πολίτες ζητούν επανεξέταση αποφάσεις για μικρότερης σημασίας θέματα το δημοτικό συμβούλιο παρίσταται και αποφασίζει, ανέφερε ότι θεσμικά ο ρόλος του Δημάρχου είναι να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η συνεδρία, με προσωπική θέση καλώ τις εταιρείες να μείνουν στη Λάρνακα και εάν η Αρχή Λιμένων κρίνει ότι πρέπει να τις διευκολύνει να πράξει ανάλογα” είπε.

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι η περίληψη της Λάρνακας στον ενεργειακό σχεδιασμό θα αποτελέσει σημαντικό βαρόμετρο για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία υποδομών στην πόλη.

Διευκρινίζοντας ότι αναπτυξιακός προσανατολισμός είναι ο τουριστικός τομέας και σχεδιασμός ενιαίας ακτογραμμής, ανέφερε ότι αποτελεί διακριτή οικονομική βάση, ο τομέας την ενέργειας για τη Λάρνακα.

“Μέσα από ένα απόλυτο τυφλό όχι η Λάρνακα αποκλείει την όποια συμμετοχή σε αυτό τον τομέα” πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι δεν αναμένει άλλη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου εκτός και εάν υπάρξει εξέλιξη. “.Αναμένουμε την εξέλιξη ενός περιβάλλοντος που είναι δυναμικό” συνέχισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι σχεδιασμοί των εταιρειών έχουν χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρούνται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top