ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε άμεση εφαρμογή ο έλεγχος των παράνομων φροντιστηρίων

Σε άμεση εφαρμογή ο έλεγχος των παράνομων φροντιστηρίων

Στη θέσπιση πιο αποτελεσματικού μηχανισμού για πάταξη της παραπαιδείας προχωρούν Υπουργείο Παιδείας και Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Όπως αναφέρεται, στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση ως προς το ζήτημα των παράνομων φροντιστηρίων και των εκπαιδευτικών που παρανομούν παρέχοντας φροντιστηριακή εκπαίδευση καθώς και η θέσπιση ενός πιο αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου και αποτροπής του φαινομένου αυτού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Κώστας Καδής υπογράμμισε ότι «η αγαστή και στενή συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Αστυνομίας με στόχο την αντιμετώπιση της παραπαιδείας θα στείλει ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους επιλέγουν να παρανομούν εις βάρος της Παιδείας και της οικονομίας του τόπου αλλά και εις βάρος των ανέργων συνανθρώπων τους».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Χρυσοστόμου, ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας ότι η Αστυνομία «συνεχίζει αθόρυβα και συστηματικά να διερευνά όλες εκείνες τις περιπτώσεις για τις οποίες γίνονται καταγγελίες, οδηγώντας όσους παρανομούν στο δικαστήριο».

Προστίθεται ότι στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδεικτική ενημέρωση για τις περιπτώσεις εκείνες που η Αστυνομία διερεύνησε το 2015 και πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο Αρχηγός Αστυνομίας κατέληξαν στην υιοθέτηση συγκεκριμένης διαδικασίας ελέγχου και συντονισμού ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Αστυνομία, η οποία τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top