ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Χειρούργησαν ασθενή που πιθανόν να είναι φορέας του aids χωρίς τα ειδικά προστατευτικά γάντια

ΓΕΝΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Χειρούργησαν ασθενή που πιθανόν να είναι φορέας του aids χωρίς τα ειδικά προστατευτικά γάντια

Ενώ ο αναβρασμός στο θέμα της Δημοσίας Υγείας συνεχίζεται, η κατάσταση των κρατικών νοσηλευτηρίων πάει από το κακό στο χειρότερο.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Απίστευτα είναι τα περιστατικά που έρχονται στα αυτιά μας και αφορούν την λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτήν την ώρα βρίσκονται στον «αναπνευστήρα» με το ιατρικό και παραϊατρικο προσωπικό να δίνουν μάχη ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι πολίτες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας, ToThemaOnline, την βδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ασθενής με υποψία πως ενδεχομένως είχε aids χρειάστηκε να χειρουργηθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Δυστυχώς όμως, τα ειδικά γάντια προστασίας για μολυσματικές ασθένειες δεν υπήρχαν, με το ιατρικό προσωπικό να ρισκάρει ακόμη και την υγειά του, σώζοντας όμως μια ζωή. Μάλιστα, για να χειρουργήσουν τον ασθενή, έβαλαν διπλά γάντια, αφού αυτή ήταν η μοναδική λύση που είχαν!  

Στα περισσότερα αναλώσιμα υπάρχει έλλειψη, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προσφέρουν κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top