Ανακοινώθηκε το πόρισμα για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Τύπου της Ρωσίας

Ανακοινώθηκε το πόρισμα για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Τύπου της Ρωσίας

Ο πρώην Υπουργός Τύπου της Ρωσίας Μιχαήλ Λέσιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον πέρσι, πέθανε από τραύμα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο, είπαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο Λέσιν, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής του κρατικού ειδησεογραφικού γίγαντα Gazprom-Media (Γκάζπρομ-Μίντια), έφερε επίσης και τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο λαιμό, τον κορμό του σώματος, τα χέρια και τα πόδια, είπαν ο ανώτατος ιατροδικαστής της αμερικανικής πρωτεύουσας και το Μητροπολιτικό Αστυνομικό τμήμα σε σύντομη δήλωσή τους.

Σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού από την αστυνομία, ο Λέσιν, ο οποίος ήταν Υπουργός Τύπου από το 1999 έως το 2004 υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα στο ξενοδοχείο Doyle Washington στις 5 Νοεμβρίου από άτομο που μπήκε στο δωμάτιο να ελέγξει την κατάστασή του. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου.

Το τηλεοπτικό κανάλι RT της Ρωσίας, επικαλούμενο συγγενείς του τότε, είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Το αμερικανικό κανάλι ABC News είχε πει ότι ο Λέσιν είχε κατηγορηθεί ότι λογόκρινε τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Έγινε διευθυντής της Gazprom-Media Holding το 2013 αλλά παραιτήθηκε την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

«Κράτος Μαφία»: Απέχουν από τον χειρισμό του πορίσματος Σαββίδης και Αγγελίδης – Συγκλήθηκε εκτάκτως το Εισαγγελικό Συμβούλιο

Η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας επέλεξε να ανοίξει τα χαρτιά της, εν μέσω του έντονου δημόσιου διαλόγου και του μεγάλου ενδιαφέροντος που περιβάλλει το υπό εξέλιξη πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE