ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Προετοιμασία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «με την Κύπρο και όχι απέναντι στη Κύπρο»

Κομισιόν: Προετοιμασία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «με την Κύπρο και όχι απέναντι στη Κύπρο»

Tην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου "με την Κύπρο και όχι απέναντι στη Κύπρο", σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, συζήτησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, στα γραφεία του δεύτερου, στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η φράση αυτή χαρακτηρίζεται αποτελεί το κλειδί όλων των διεργασιών τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νωρίτερα η Κομισιόν, έλαβε απόφαση σήμερα, στο κολέγιο των επιτρόπων, να μην πραγματοποιήσει "εκπτώσεις" σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία, όχι μόνο για το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, αλλά και για το θέμα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων. Σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος ο πρώτος αντιπρόεδρος Τίμμερμανς, εξηγούσε ότι "αν η Τουρκία θέλει απελευθέρωση της Βίζα σύντομα, τότε πρέπει να βιαστεί να νομοθετήσει τα 72 προαπαιτούμενα".

Επιπλέον εξηγούσε ότι "η Τουρκία δεν είναι τεχνικά έτοιμη για το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24, δικαιοσύνη και θεμελιώδη δικαιώματα". Διπλωματικές πηγές ήδη διοχετεύουν στον Τύπο την πληροφορία, ότι "η ΕΕ είναι προετοιμασμένη να δώσει στην Τουρκία πολύ λιγότερα από όσα περιμένει".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top