ΥΓΕΙΑ

Λιλληκας: Χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος με τους νοσηλευτές πριν χαθούν ζωές

Λιλληκας: Χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος με τους νοσηλευτές πριν χαθούν ζωές

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να χάσουμε ανθρώπινες ζωές από την απεργία των νοσηλευτών για να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τις συντεχνίες για επίλυση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Λιλλήκας είπε πως αποτελεί ένα πολύ δυστυχές γεγονός η συνέχιση της απεργίας και υποδεικνύοντας τους κινδύνους που υπάρχουν για τους ασθενείς, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό "να προβεί σε μια συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και να καλέσει τους απεργούς σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο γραφείο του για να ξεκινήσει ένας διάλογος".
 
Διαμήνυσε παράλληλα πως θα πρέπει ο διάλογος αυτός να είναι ουσιαστικός, "γιατί ένας τυπικός διάλογος δεν θα λύσει αλλά θα διαιωνίσει την απεργία" και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως υπάρχει καλή βούληση από πλευράς των νοσηλευτών.
 
"Αν υπάρξει καλή διάθεση και από πλευράς της Κυβέρνησης, θα εξευρεθούν συναινετικές λύσεις για να τερματιστεί η απεργία, διαφορετικά ούτε μίνι ΓΕΣΥ θα εφαρμόσουμε ποτέ, αλλά αντίθετα, τα κρατικά νοσηλευτήρια θα γονατίσουν εντελώς", συμπλήρωσε.
 
Σχολιάζοντας επίσης τα σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως δεν αρκεί η αποκάλυψη των σκανδάλων αλλά πρέπει να υπάρξει πραγματική κάθαρση, κατά την έκφρασή του, με την τιμωρία όσων ευθύνονται.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, θα πρέπει και το κράτος να διαμορφώσει νομοθετικά νέες διαδικασίες, να θεσμοθετήσει μηχανισμούς ελέγχου και διαφάνειας έτσι ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.
 
"Μόνο η αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων δεν προσφέρει οτιδήποτε πέραν από την απαξίωση του δημόσιου βίου και του ίδιου του κράτους. Η κάθαρση και η θεσμοθέτηση διαδικασιών ελέγχου καθώς επίσης και η θεσμοθέτηση προσωπικής, αστικής και ποινικής ευθύνης για όσους ασκούν εξουσία και για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, είναι που θα πάρει την Κύπρο μπροστά", κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top