ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Το video με τον καυγά δημοσίων υπαλλήλων μπροστά σε βουλευτές!

ΚΥΠΡΟΣ: Το video με τον καυγά δημοσίων υπαλλήλων μπροστά σε βουλευτές!

Καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, υπολειτουργία της Υπηρεσίας Μέτρων και Σταθμών του Υπουργείου Ενέργειας και διαταραγμένων προσωπικών σχέσεων μεταξύ του προσωπικού, διερευνά η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Μιλώντας ύστερα από επίσκεψη στην Yπηρεσία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις και η υποδομή κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μεγάλο βαθμό δεν χρησιμοποιείται και οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν φαίνεται να είναι αληθοφανείς.

Παρουσία βουλευτών, Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας κατήγγειλε τον προϊστάμενό του για προσπάθεια φίμωσης του, καθώς -όπως υποστήριξε- του έδωσε οδηγία να μη μιλήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Καταγγέλθηκε επίσης ότι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, έφορος Μέτρων και Σταθμών, ζήτησε διά μυστικής ψηφοφορίας από τα μέλη του προσωπικού να υποδείξουν ποιον υποψιάζονται ως τον ανώνυμο καταγγέλλοντα.

Εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας ανέφερε ότι άκουσε για την καταγγελία εκείνη την ώρα και ότι θα τη διερευνήσει.

Ο έφορος Μέτρων και Σταθμών Γιάννης Οικονομίδης είπε ότι πρόκειται για επιστημονική μέθοδο έρευνας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ελέγχου θα ζητήσει από τον Υπουργό Ενέργειας τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας τόσο για το συγκεκριμένο συμβάν όσο και για τις υπόλοιπες καταγγελίες.

Ακόμα, η κοινοβουλευτική Επιτροπή θα διερευνήσει τις συνθήκες και τους όρους της προσφοράς για την υποδομή της Υπηρεσίας, που αγοράστηκε πριν από 12 χρόνια και μέχρι πρόσφατα ήταν σε αποθήκες του Υπουργείου, μέχρι την οικοδόμηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Δείτε τον καυγά

Έρευνα διέταξε ο Λακκοτρύπης

Μετά τις εξελίξεις αυτές και αφού ενημερώθηκε για τα ζητήματα προσωπικού που ηγέρθησαν στη διάρκεια της σημερινής (18/3) επίσκεψη βουλευτών στην Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης αποφάσισε να διατάξει τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και έδωσε σχετικές οδηγίες στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω έρευνας, ο κ. Λακκοτρύπης θα ενημερώσει την Επιτροπή.

tothemaonline/riknews 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top