ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσε έφεση ο Φανιέρος – Αποφασισμένος να κατέλθει βουλευτής - Δείτε τους λόγους έφεσης

Κατέθεσε έφεση ο Φανιέρος – Αποφασισμένος να κατέλθει βουλευτής - Δείτε τους λόγους έφεσης

Δεν το βάζει κάτω ο Αντώνης Φανιέρος ο οποίος υπέβαλε έφεση μετά από την απόφαση του δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση του για να κατέλθει ως υποψήφιος.

Συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε, το οποίο εκπροσωπεί τον Αντώνη Φανιέρο εφεσίβαλε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο απέρριψε την αίτησή του για διαγραφή καταδικών και αποκατάσταση ποινικού μητρώου προκειμένου να έχει δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Έτσι το όλο θέμα γύρω από την πρόθεση του Αντώνη Φανιέρου να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές φαίνεται πως δικαστικά δεν έχει κλείσει.

Δείτε τα σημεία  του λόγους έφεσης: 

1.Η απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου εμποδίζει τον εφεσείοντα - αιτητή  στο δικαίωμα του 'εκλέγεσθε' καθότι ως διαφαίνεται στην ένορκη του δήλωση, σκοπός της αίτησης του ήταν η υποψηφιότητα του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

2.Το άρθρο 64 του Συντάγματος προνοεί και/ή διαφυλάττει το δικαίωμα του 'εκλέγειν και του εκλέγεσθε' το οποίο πρέπει να διαβαστεί σε συνάρτηση με το άρθρο 3 του 1ου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών. Το εν λόγω Πρωτόκολλο έχει προσυπογραφεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία δεσμεύεται στην εφαρμογή του. Περαιτέρω, προσκρούει στο Άρθρο 40 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόσο η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών όσο και ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωση υπερισχύουν του ημεδαπού δικαίου και ως εκ τούτου το Πρωτόδικο Δικαστήριο θα έπρεπε να ερμηνεύσει το άρθρο 5(3) του Ν. 70/1981 σε συνάρτηση με τα πιο πάνω.

3. Το άρθρο 5(3) του Ν. 70/1981 είναι αντισυνταγματικό καθότι η μη αποκατάσταση του εφεσείοντα αποτελεί άνισο μέτρο κατά παράβαση του άρθρου 28 του Συντάγματος και περαιτέρω προσκρούει στο άρθρο 15 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών και στο άρθρο 1 του 12ου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών και δη στο δικαίωμα της ισότητας ενώπιον του νόμου, της διοικήσεως και της δικαιοσύνης και της ίσης προστασίας και μεταχειρίσεως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top