ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times: Πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Λευκωσία

Financial Times: Πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Λευκωσία

Πρώτη αναδείχθηκε η Λευκωσία σε θέματα Ανθρώπινου Κεφαλαίου στην κατηγορία των μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕ Λευκωσίας, στην ανάδειξη αυτή συνέβαλε το γεγονός ότι η Λευκωσία φιλοξενεί πέντε Πανεπιστήμια και άλλες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νοσοκομεία και κλινικές, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα, μεγάλη βιομηχανική υποδομή, εταιρείες πληροφορικής, κέντρα για νεοφυείς επιχειρήσεις και κεντρικά γραφεία πολυεθνικών και ημεδαπών επιχειρήσεων.

Για την ετοιμασία της έρευνας το fDi Intelligence Division των Financial Times μάζεψε στοιχεία για 481 τοποθεσίες/πόλεις στις κατηγορίες Οικονομική Προοπτική, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Συνδεσιμότητα/υποδομές, Φιλικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Ακρίβεια και Στρατηγική για ξένες επενδύσεις. Για την κατηγορία Ανθρώπινο Κεφάλαιο υπήρξαν δέκα ειδικά κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογήθηκε η κάθε πόλη.

Πέραν των πιο πάνω κύριων χαρακτηριστικών υπήρξε κατηγοριοποίηση των πόλεων ανάλογα με το πληθυσμιακό μέγεθος. Ως μικρές πόλεις, στην κατηγορία στην οποία βραβεύτηκε η Λευκωσία, χαρακτηρίζονται αυτές με πληθυσμό μεταξύ 100.000-350.000.

Στην κατηγορία Ανθρώπινου Κεφαλαίου πρώτη στις μεσαίου μεγέθους πόλεις κατατάχτηκε η Ζυρίχη, στις μεγάλες πόλεις το Όσλο και στις πολύ μεγάλες πόλεις κατατάχτηκε το Λονδίνο. Το Λονδίνο ανακηρύχτηκε και ως καλύτερος επενδυτικός προορισμός της Ευρώπης για την περίοδο 2016/17.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top