ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bραβεία ΘΟΚ: Αυτοί είναι οι Κύπριοι ηθοποιοί που κέρδισαν τα βραβεία! Ποιες παραστάσεις και συντελεστές διακρίθηκαν

Bραβεία ΘΟΚ: Αυτοί είναι οι Κύπριοι ηθοποιοί που κέρδισαν τα βραβεία! Ποιες παραστάσεις και συντελεστές διακρίθηκαν

Η Νιόβη Χαραλάμπους και ο Γιώργος Αναγιωτός απέσπασαν το Βραβείο Ερμηνείας Γυναικείου και Αντρικού Ρόλου, αντίστοιχα, στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για τη σεζόν 2014-2015 ενώ το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου Κύπρου απονεμήθη στον Μιχάλη Πασιαρδή. Ειδικό Βραβείο για σημαίνουσα προσωπικότητα, απονεμήθη, μετά θάνατον, στον Λουκή Ακρίτα.


Οι βραβευθέντες ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 21/3 σε ειδική τελετή που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στη Λευκωσία, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ), στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών και άλλων επισήμων.

Μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων η παράσταση “The (M)adam’s Family” των Λέας Μαλένη, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Θανάση Ιωάννου, που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα “Persona”, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, η οποία απέσπασε έξι συνολικά βραβεία.

Ανακοίνωση από τον ΘΟΚ αναφέρει ότι η Νιόβη Χαραλάμπους βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο έργο του Νικ Πέιν, “Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι”, μια ανεξάρτητη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Μάριου Μεττή.

Ο Γιώργος Αναγιωτός βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο έργο των Κορίνας Κονταξάκη και Ελένης Κοσμά, “Ποιο σώμα;” παραγωγής ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Κορίνας Κονταξάκη.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απενεμήθη στον Τάκη Τζαμαργιά ο οποίος σκηνοθέτησε το “Τρίτο Στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή, παραγωγής ΘΟΚ. Στον, επίσης συντελεστή της παράστασης, Σάββα Κυριακίδη, δόθηκε το Βραβείο Θεατρικής Διασκευής.

Μετά από απόφαση της Κριτικής Επιτροπής το Βραβείο Σκηνογραφίας και το Βραβείο Ενδυματολογίας απέσπασε ο Στέφανος Αθηαινίτης για το σκηνικό και τα κοστούμια του για το έργο των Λέας Μαλένη, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Θανάση Ιωάννου, “The (M)adam’s Family” που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα “Persona” σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη.

Η ίδια παράγωγη βραβεύτηκε και για την Χορογραφία, την Κίνηση, το Σχεδιασμό Φωτισμών και τη Μουσική.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Μέση πήρε το Βραβείο Χορογραφίας, οι Λέα Μαλένη, Χριστίνα Αργύρη, Θανάση Ιωάννου Ελένη Σιδερά, Νεκτάριο Θεοδώρου, Μαρίνα Αργυρίδου και Νάντια Μουάφη το Βραβείο Κίνησης, η Καρολίνα Σπύρου το Βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμών και η Χριστίνα Αργύρη το Βραβείο Μουσικής.

Το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης Παιδικού Έργου απενεμήθη στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την παράσταση «Μια Γιορτή στου Αλ-Νουρί» του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Για την περίοδο 2014-2015 η Κριτική Επιτροπή για Βραβεία Θεάτρου Κύπρου αποτελείτο από τους Μελέτη Αποστολίδη, Αρχιτέκτονα, Εικαστικό, τον Μαρίνο Καρτίκκη, Σκηνοθέτη Κινηματογράφου, Εικαστικό, τον Δρ Κώστα Κωνσταντινίδη, Ακαδημαϊκό, την Έλενα Πάρπα Iστορικό Tέχνης, Eπιμελήτρια Eκθέσεων, τον Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ιατροδικαστή, την Δέσπω Πασιά, Εκπαιδευτικό, Μουσειολόγο, τον Γιώργο Στόγια, Εκπαιδευτικό και την Έλενα Στυλιανού Ακαδημαϊκός και Θεωρητικό Τέχνης.

Την τελετή απονομής των βραβείων σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος και βασίστηκε στην παραγωγή του ΘΟΚ “Εγώ, ο Πρίγκιπας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top