Μαρτυρία για την κυπριακή Πρεσβεία στις Βρυξέλλες: «Χάος και τρόμος…»

Μαρτυρία για την κυπριακή Πρεσβεία στις Βρυξέλλες: «Χάος και τρόμος…»

«Χάος και τρόμος…». Πρόκειται για μαρτυρία ατόμου που του ζητήσαμε να μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην κυπριακή Πρεσβεία στο Βέλγιο μετά τα τρομοκρατική κτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το ThemaOnline στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα στην βελγική πρωτεύουσα, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Πρέσβη της Κύπρου, Αντώνη Γρίβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Κόκκινος συναγερμός στην Ευρώπη - Νεκροί και τραυματίες VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως διαπιστώσαμε κατά την διερεύνησή μας του έχει γίνει σύσταση από το ΥΠΕΞ να μην τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα και συγκεκριμένα στην πληροφορία για ενδεχόμενο θύμα κυπριακής υπηκοότητας.

Ωστόσο, επικοινωνήσαμε με άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Πρεσβεία μας. «Χάος και πανικός…» μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε πως αυτή η κατάσταση ισχύει γενικά για όλη τη  χώρα. «Οι δρόμοι είναι νεκροί. Όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους φοβούμενοι νέα τρομοκρατικά κτυπήματα. Οι Πρεσβείες είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Όταν ρωτήσαμε αν υπάρχει θύμα κυπριακής υπηκοότητας, μας απάντησε: «Υπάρχουν σίγουρα δυο Κύπριοι τραυματίες. Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα άλλο…».

  • Η φωτογραφεία είναι από τα τρομοκρατικά κτυπήματα σε διάφορα κεντρικά σημεία της βελγικής πρωτεύουσας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Μετά τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων TAKATA, η Κυβέρνηση προχωρεί σε απάντηση μέσω γραπτής δήλωσης του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.