ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας με ΕΤΑΑ για όριο διευκόλυνσης ύψους 20 εκ. ευρώ

Συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας με ΕΤΑΑ για όριο διευκόλυνσης ύψους 20 εκ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ενισχύει τη στήριξή της στους Κύπριους εξαγωγείς και εισαγωγείς, παρέχοντας στην Ελληνική Τράπεζα όριο διευκόλυνσης ύψους €20 εκ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, που θα καταστεί η τρίτη τράπεζα έκδοσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Διευκόλυνσης των Εμπορικών Συναλλαγών (Trade Facilitation Programme - TFP) στην Κύπρο.

Μέσω του προγράμματος, η ΕΤΑΑ θα παρέχει εγγυήσεις προς όφελος διεθνών εμπορικών τραπεζών, καλύπτοντας τον πολιτικό και εμπορικό κίνδυνο των συναλλαγών, που εκτελεί η Ελληνική Τράπεζα. Επιπλέον, η Ελληνική Τράπεζα θα επωφελείται των βραβευμένων προγραμμάτων τεχνικής συνεργασίας της ΕΤΑΑ στη χρηματοδότηση του εμπορίου.

Η κ. Lucyna Stańczak-Wuczyńska, Διευθύντρια της ΕΤΑΑ στον τομέα των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, εξέφρασε ικανοποίηση για τη σημερινή υπογραφή αυτής της συμφωνίας με την Ελληνική Τράπεζα. “Η συμφωνία θα δώσει ώθηση στο ενδοπεριφερειακό εμπόριο και θα συμβάλει στην ανάπτυξη εμπορικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και άλλων χωρών, στις οποίες επενδύουμε. Η στήριξη της επέκτασης της εμπορικής δραστηριότητας στην Κύπρο είναι καθοριστικής σημασίας για την ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης και θέσεων εργασίας,» ανέφερε.

Ο Libor Krkoška, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της ΕΤΑΑ στη Κύπρο, καλωσόρισε την Ελληνική Τράπεζα ως συμμέτοχο στο Πρόγραμμα Διευκόλυνσης των Εμπορικών Συναλλαγών της ΕΤΑΑ.

Ο Bert Pijls, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, είπε «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Διευκόλυνσης των Εμπορικών Συναλλαγών της ΕΤΑΑ. Με τη συμμετοχή μας, η Ελληνική Τράπεζα θα είναι σε πολύ πιο ισχυρή θέση να βοηθήσει περαιτέρω τους πελάτες της, παρέχοντας ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων χρηματοδότησης του εμπορίου σε όλες τις μεγάλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης του κινδύνου για την προσφορά και την απόδοση ομολόγων, που αφορούν υπηρεσίες κατασκευής και μηχανικής προς τη Μέση Ανατολή κι’ άλλες μεσογειακές χώρες. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους, με τους οποίους η Ελληνική Τράπεζα συμβάλει στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας».

Το 2015, η ΕΤΑΑ απέκτησε 5,4% των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας έναντι του ποσού των €20 εκ. Από το 1999, χρονιά έναρξης του Προγράμματος Διευκόλυνσης Εμπορικών Συναλλαγών, προωθεί το εξωτερικό εμπόριο προς, από και διαμέσου των χωρών, στις οποίες επενδύει η ΕΤΑΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΑΑ παρέχει εγγυήσεις σε διεθνείς τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες factoring για χορήγηση δανείων σε τοπικούς εξαγωγείς, εισαγωγείς και διανομείς. -επί του παρόντος- Στο πρόγραμμα, συγκαταλέγονται περίπου 100 συνεργαζόμενες τράπεζες από 26 χώρες, στις οποίες η ΕΤΑΑ επενδύει με όρια που υπερβαίνουν συνολικά τα €1,5 δις και περισσότερες από 800 βεβαιούσες τράπεζες ανά τον κόσμο.

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2014, η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει περισσότερα από €200 εκ. συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτήσεων για εμπορικές πράξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top