ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση η Green Dot: Θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου Πάφου

Στην αντεπίθεση η Green Dot: Θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου Πάφου

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρει πλέον η διένεξη μεταξύ της εταιρείας Green Dot και του Δήμου Πάφου, ενώ παράλληλα αποφάσισε και διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Νομικά θα κινηθεί πλέον η εταιρεία Green Dot, εναντίον του Δήμου Πάφου, δίνοντας έτσι τη δική της απάντηση στις καταγγελίες του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος για τις υπερχρεώσεις στα σκουπίδια. Την απόφασή της αυτή ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε την Τετάρτη (23/3), λέγοντας παράλληλα ότι αποφάσισε να τερματίσει την μεταξύ τους συνεργασία.


Ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου Μιχάλης Σπανός, είπε ότι το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε, επίσης, να κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου Πάφου για να εισπράξει τα οφειλόμενα και για να μπορέσει να επανακτίσει τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ο δήμος έχει “αιχμαλωτίσει”.


Εξήγησε ότι “ο Δήμος Πάφου οφείλει πέραν του ενός έτους οφειλόμενα, κατά την άποψή μας” δημιουργώντας έτσι “μια αστική διαφορά”, δεδομένου του γεγονότος ότι ο δήμος, “δεν ανέφερε πουθενά ότι υπήρχε το στοιχείο του δόλου” αναφορικά με τις χρεώσεις που επέβαλλε η Green Dot Κύπρου.
Ο κ. Σπανός είπε ότι ο ίδιος, εάν είχε μία διαφορά με τον οποιονδήποτε συμβαλλόμενο, “θα το συζητούσα κι αν δεν κατέληγα σε αποτέλεσμα θα την κατάγγελλα χωρίς να στήσω παράσταση και να προβώ σε κατηγορίες”.


Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα ανταποκριθεί θετικά αν κληθεί από τον Δήμο Πάφου, σε διάλογο, είπε ότι εάν οι μέτοχοι εγκρίνουν την παραμονή του στην προεδρία της εταιρείας, “ασφαλώς θα πάω, γιατί στη ζωή μου δεν έχω κάψει κανένα γεφύρι ποτέ, και επιπρόσθετα δηλώνω ευθαρσώς, ότι είμαι έτοιμος να συζητήσω με οποιονδήποτε θέλει να συζητήσει, οτιδήποτε θέλει”.


Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Green Dot Κύπρου έθεσε την παραίτησή του στους μετόχους της εταιρείας σε Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 13 Απριλίου 2016. Σύμφωνα με την Green Dot Κύπρου,  η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι το ΔΣ “δεν αποδέχεται, χωρίς τη δέουσα διερεύνηση, τις οποίες κατηγορίες και για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των μελών του από την επιχειρούμενη διαπόμπευση”.


Ο κ. Σπανός, είπε επίσης ότι νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στον οποίο “έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο θέλουν για το οποιοδήποτε θέμα”, όπως ανέφερε. Σημείωσε ότι “ουδέποτε η Green Dot Κύπρου αρνήθηκε αυτό τον έλεγχο, δεν μας ενδιαφέρει το εάν ο Γενικός Ελεγκτής δικαιούται ή όχι να διεξάγει έρευνα, και αυτό είναι κάτι το οποίο ξεκαθαρίσαμε από τον Αύγουστο του 2014 και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, σε ανύποπτο, δηλαδή, χρόνο”.


Ο κ. Σπανός είπε ότι κατά τη συνάντηση “συζητήθηκε με λεπτομέρεια το θέμα του ελέγχου της εταιρείας” με την παράκληση προς τον Γενικό Ελεγκτή, παρά τον βαρύ φόρτο εργασίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, “να επισπεύσει εάν είναι δυνατόν τον έλεγχο για να ξεκαθαρίζουμε και με ορισμένα πράγματα τα οποία ενδεχομένως να αιωρούνται”.


Αναφορικά με τη θέση του Τμήματος Περιβάλλοντος στο ζήτημα, ο κ. Σπανός, είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη σημερινή επιστολή του Τμήματος που κάνει λόγο για “υποχρέωση της Green Dot Κύπρου”, να παραμείνει σε περιοχές τοπικών Αρχών που αρνούνται να πληρώσουν,“δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η νουθεσία” κατόπιν νομικής συμβουλής που έλαβε το ΔΣ της εταιρείας.


Ο κ. Σπανός είπε ότι η Green Dot Κύπρου “ήταν ο πρώτος θεσμικός πολέμιος των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και απέστειλε σε τρεις Υπουργούς Εσωτερικών επιστολές διατυπώνοντας τη θέση της σε ότι αφορά τον σχεδιασμό αυτό” ενώ κλήθηκε και η Ελεγκτική Υπηρεσία, το 2013, να προβεί σε έλεγχο για το ΧΥΤΥ Κόσιης “κάτι το οποίο νομίζω έκανε και έδωσε αναφορά στο Προεδρικό Μέγαρο”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top