ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται η «έξυπνη κάρτα» για τα λεωφορεία στην Κύπρο

Έρχεται η «έξυπνη κάρτα» για τα λεωφορεία στην Κύπρο

Η «έξυπνη κάρτα» θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κυπριακού επιβατικού κοινού, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Σημαντικές αλλαγές με στόχο των εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κυπριακό επιβατικό κοινό, προωθεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, θα προωθηθεί ένα νέο σύστημα έκδοσης/ ακύρωσης εισιτηρίων με τη χρήση «έξυπνης κάρτας», αλλά και νέο σύστημα διαχείρισης στόλου.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Σύστημα έκδοσης/ακύρωσης εισιτηρίων με την χρήση έξυπνης κάρτας (Automated bus fare collection system with the use of smart cards) θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αφού ο πελάτης θα μπορεί να προμηθεύεται μια έξυπνη κάρτα από διάφορα σημεία πώλησης, πέραν των υφιστάμενων σημείων, σε σταθμούς και σε λεωφορεία. Ο πελάτης θα μπορεί να επαναχρησιμοποιεί την πλαστική έξυπνη κάρτα με ευέλικτους τρόπους, καθώς θα έχει την δυνατότητα να αγοράζει/πιστώνει την κάρτα του ακόμα και μέσω διαδικτύου, και να διαχειρίζεται ηλεκτρονικά, διάφορα είδη εισιτήριων (μονής διαδρομής/πολλαπλών διαδρομών/εβδομαδιαία/μηνιαία, κτλ), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και πιθανές εκπτώσεις.
 
Αναφορικά δε με το Σύστημα διαχείρισης στόλου αποσκοπεί στον λεπτομερή προγραμματισμό και παρακολούθηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας. Θα αποτελέσει δε ένα δυνατό εργαλείο για τις εταιρείες λεωφορείων, αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις προσπάθειές τους για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Πληροφορίες σε σχέση με την υπηρεσία που εκτελείται και την ακριβή θέση του λεωφορείου θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της χρήσης έξυπνων συστημάτων, θα προσφέρεται πληροφορία στον πελάτη για τον ακριβή χρόνο άφιξης του λεωφορείου στη στάση. Η πληροφόρηση θα προσφέρεται μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων, που προβλέπεται να εγκατασταθούν σε σταθμούς λεωφορείων, αλλά και σε στάσεις σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Στις υπόλοιπες στάσεις, οι επιβάτες   θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος SMS, και μέσω πρόσβασης σε εφαρμογή έξυπνου κινητού (smart phone application).
 
Επιπρόσθετα, και λόγω του ότι το σύστημα θα καλύπτει την Υπηρεσία Δημόσιων Μεταφορών σε όλη την Κύπρο, θα προσφέρεται στον επιβάτη μια διαδικτυακή πύλη εξυπηρέτησης (single window), ανεξαρτήτως της πόλης στην οποία βρίσκεται, ή της εταιρείας δημόσιων μεταφορών που θα χρησιμοποιήσει.
 
Τονίζεται, τέλος, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το ΥΜΕΕ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δημιουργία της σωστής διαχειριστικής δομής και αποτελεσματικής μεθοδολογίας παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, ούτως ώστε σύντομα (εντός των χρονικών πλαισίων ορθής εφαρμογής της συμφωνίας), ο πολίτης να μπορεί να επωφεληθεί στις καθημερινές του μετακινήσεις, από ένα Σύγχρονο Σύστημα Τηλεματικής.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη



Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top