ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: «Οι απεργίες πλήττουν τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων»

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: «Οι απεργίες πλήττουν τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων»

Ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιληφθούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας και τις διαστάσεις που λαμβάνει η παρούσα κατάσταση και προσθέτει ότι “πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα και αιτήματα, πρέπει να τεθεί το καλό του τόπου και της οικονομίας”.

Οι απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, στον τομέα της Υγείας και στο Λιμάνι Λεμεσού, όπως και η εξαγγελθείσα απεργία στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, πλήττουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας σε διάφορα επίπεδα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και πλήρη αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της, αναφέρει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων.

“Το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι σεβαστό, ωστόσο το ασταθές περιβάλλον που διαμορφώνεται, δημιουργεί κακή εικόνα στους υφιστάμενους ξένους επενδυτές και προβληματισμό σε όσους σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα μας”, προσθέτει.

Αναφέροντας ότι “ολοκληρώνουμε το μνημονιακό πρόγραμμα με ανάπτυξη 1,5%, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από όλη την Ευρώπη”, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων προσθέτει ότι “θα ήταν καταστροφικό να επιτρέψουμε να επανέλθουν οι κακές νοοτροπίες του παρελθόντος”.

“Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας πριν από τρία χρόνια βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής.
Υλοποιήσαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα εξυγίανσης, διαψεύδοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η πτωτική πορεία πέντε περίπου χρόνων έχει ανακοπεί”, προσθέτει.

Τέλος, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί, ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μονόδρομος” και προσθέτει ότι “τα οφέλη αυτής της προσπάθειας θα τα καρπωθούν όλοι: Κράτος, επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα και εργαζόμενοι”.

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top