ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο Κύπριος νεαρός πίσω απο την δημιουργία του λογότυπου της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αυτός είναι ο Κύπριος νεαρός πίσω απο την δημιουργία του λογότυπου της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Βουλή βράβευσε μαθητή για τη δημιουργία του λογότυπου της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τιμητική πλακέτα στον μαθητή του Λυκείου Ακροπόλεως Αλέξανδρο Νεοφύτου για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό για δημιουργία του λογοτύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, απένειμε σήμερα, σε σεμνή τελετή στο γραφείο του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο κ. Ομήρου είπε ότι με πολλή υπερηφάνεια καλωσορίζουν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων το δεκαεπτάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Νεοφύτου, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό για δημιουργία του λογοτύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η βράβευση του Αλέξανδρου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια επίσημης τελετής για παρουσίαση του λογοτύπου της Κυπριακής Προεδρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποδεικνύει πως, αν δοθούν στη νεολαία μας τα κατάλληλα κίνητρα και οι απαραίτητες ευκαιρίες, είναι ικανή να παραγάγει αξιόλογο έργο, αντάξιο αυτού πεπειραμένων επαγγελματιών και μεγάλων καλλιτεχνών. Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών για προκήρυξη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παγκύπριου διαγωνισμού για μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών για δημιουργία του λογοτύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδείχθηκε σοφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι μέσω του διαγωνισμού οι μαθητές που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου η Κύπρος θα προεδρεύει από τις 22 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 19 Μαΐου 2017, καθώς και για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, που είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, η αγωγή δημοκρατικού πολίτη και η υπεροχή του κράτους δικαίου.

«Το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας, φιλοτεχνημένο αρτίως από τον Αλέξανδρο, χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και πρωτοτυπία. Ο Αλέξανδρος κατάφερε με έναν ευφάνταστο τρόπο να περιλάβει στο έργο του στοιχεία της κουλτούρας μας, δημιουργώντας ένα λογότυπο που αποτυπώνει τα σύμβολα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κυπριακής Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος προς τον 17χρονο μαθητή, ο κ. Ομήρου είπε: «Εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ήθελα με τη σημερινή τελετή να σου εκφράσω την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων μας για την επιτυχία σου αυτή. Είσαι ένας ταλαντούχος νεαρός και ευελπιστώ πως θα αξιοποιήσεις την κλίση σου στις γραφικές τέχνες».

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η διαπίστωση πως η Κύπρος μας διαθέτει νέους ανθρώπους που με την πνευματική ωριμότητα και το ταλέντο τους μπορούν να συνεισφέρουν για ένα καλύτερο μέλλον είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Σε σας στηρίζονται οι ελπίδες μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για σένα και για ένα άλλο λόγο, γιατί ανήκεις κατά κάποιο τρόπο στη μεγάλη οικογένεια της Βουλής, αφού ο πατέρας σου υπηρετεί το κοινοβούλιο ως Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών εδώ και δεκαέξι χρόνια. Σε συγχαίρω λοιπόν θερμά και σου εύχομαι επιτυχία σε κάθε μελλοντικό σου στόχο», πρόσθεσε.

Ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων στην τελετή, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την σημερινή βράβευση.

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου, συνεχάρη τον Αλέξανδρο Νεοφύτου για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό για δημιουργία του λογοτύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Διευθυντής του Λυκείου Ακροπόλεως Λοΐζος Σέπος, στο οποίο φοιτά ο 17χρονος Αλέξανδρος Νεοφύτου, εισηγήθηκε όπως το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης γίνει γραμματόσημο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top